Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Terugblik Roland Garros dag 3: comebacks Tsitsipas & Rublev; Djokovic soeverein

David Avakian

Geupdate 30/09/2020 om 11:01 GMT+2

Wonderbaarlijke ontsnappingen en een oppermachtige nummer één van de wereld. Dat en meer was te zien op dag drie van Roland Garros 2020. Op naar de tweede ronde!

Stefanos Tsitsipas

Foto: Getty Images

Een ATP-finale op de eerste dag van een Grand Slamtoernooi. Het kan alleen in 2020. Door de ‘coronakalender’ werd de eindstrijd van het ATP 500-toernooi van Hamburg afgelopen zondag afgewerkt, terwijl op dat moment ook de eerste rondes op Roland Garros van start gingen. Op het Duitse gravel won Andrey Rublev van Stefanos Tsitsipas. Twee dagen later was het duo aan de beurt in Parijs. De omschakeling verliep alles behalve soepel. Sam Querrey en Jaume Munar namen een 2-0 voorsprong tegen respectievelijk Rublev en Tsitsipas, maar de jongelingen slaagden er voor het eerst in hun carrière in om terug te komen van een 2-0 achterstand in sets.
picture

Highlights | Jaume Munar - Stefanos Tsitsipas

picture

Highlights | Sam Querrey - Andrey Rublev

Djokovic ongenaakbaar
Een stuk eenvoudiger verliep het eerste optreden van Novak Djokovic. Het eerste reekshoofd had geen kind aan de Zweed Mikael Ymer onder het gesloten dak van Court Philippe Chatrier: 6-0 6-2 6-3. Zijn jacht op een tweede titel in de Franse hoofdstad is dan ook vlekkeloos van start gegaan.
picture

Highlights | Novak Djokovic - Mikael Ymer

Na de Serviër was het de beurt aan Denis Shapovalov om de baan te betreden. De in bloedvorm verkerende Canadees ging de confrontatie aan met thuisheld Gilles Simon, waarbij de 21-jarige Shapovalov in een zwaar avondduel in vier sets zegevierde: 6-2 7-5 5-7 6-3.
Pliskova, Kenin & Sabalenka
De eerste partij in het hoofdstadion was voor Karolina Pliskova. Het tweede reekshoofd kwam in de persoon van Mayar Sherif een Egyptische qualifier tegen, die bijzonder geïnspireerd het gevecht aanging. De Tsjechische was aan het einde van de rit te sterk voor haar sympathieke 24-jarige tegenstandster: 6-7 6-2 6-4. Ook de als vierde gerangschikte Sofia Kenin had drie sets nodig in haar eerste partij. De regerend Australian Openkampioene versloeg met 6-4 3-6 6-3 de Russin Liudmila Samsonova en krijgt in de tweede ronde gezelschap van Aryna Sabalenka. De Wit-Russin rekende op haar beurt snel af met Jessica Pegula uit de Verenigde Staten: 6-3 6-1.
picture

Highlights | Mayar Sherif - Karolina Pliskova

Vooruitblik dag 4: Bertens, Nadal, Williams en Halep
Woensdag gaan de tweede rondes van start en Kiki Bertens is één van de speelsters die het mooie programma mag openen. Om 11:00 uur gaat de Wateringse de strijd aan met voormalig finaliste Sara Errani. De Italiaanse veterane kwalificeerde zich voor het hoofdtoernooi en staat in onderlinge ontmoetingen met 5-0 voor tegen Bertens, die overigens niet de enige Nederlander is die in actie gaat komen. Vijf dubbelaars verschijnen op de baan: Arantxa Rus, Robin Haase, Demi Schuurs, Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof. Ook Rafael Nadal, Serena Williams en Simona Halep komen op dag vier weer aan spelen toe.
Bekijk alle wedstrijden live op Eurosport 1, Eurosport 2 en eurosport.nl!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie