Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Rafael Nadal in drie sets langs Popyrin

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 01/06/2021 om 22:55 GMT+2

Rafael Nadal heeft de tweede ronde van Roland Garros gehaald. The King of Clay rekende in drie sets af met de Australier Alexei Popyrin: 6-3, 6-2, 7-6 (3).

Roland Garros | Hoogtepunten Nadal - Popyrin

De 20-voudig grandslamwinnaar had in de eerste twee sets weinig moeite met de jonge Australier. De Spanjaard domineerde als vanouds met zware topspinballen vanuit het achterveld, het spel wat hem al 13 titels in Parijs heeft opgeleverd. In de derde set beet Popyrin wat meer van zich af. Hij kon zijn forehand meer in stelling brengen en bracht Nadal daarmee meer en meer in de problemen. Een break in de zesde game leek hem dan ook naar winst in de derde set te leiden, maar eenmaal serverend voor setwinst brak Nadal terug, om de wedstrijd vervolgens in een tiebreak te beslissen.
De gravelkoning zal in de tweede ronde uitkomen tegen thuisspeler Richard Gasquet. De Fransman zal donderdag uit een ander vaatje moeten tappen, wil hij Nadal verslaan, want alle zeventien ontmoetingen tussen de twee eindigden in een overwinning voor de Spanjaard.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie