Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | De Groot samen met Van Koot ook succesvol in het dubbelspel

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 05/06/2022 om 12:07 GMT+2

Diede de Groot en Aniek van Koot hebben door de rolstoelfinale van de vrouwen dubbel te winnen nog maar eens een Grand Slam aan hun totaal toegevoegd. De Groot en Van Koot waren tijdens een spannende finale van Roland Garros te sterk voor het duo Kamiji/Montjane.

Roland Garros | De Groot samen met Van Koot ook succesvol in het dubbelspel

De Groot was in de finale van het enkelspel ook al te sterk voor Kamiji, maar kon haar dubbelslag zaterdag nog niet direct voltooien. Bij een stand van 4-4 in de match-tiebreak om de finale te beslissen moest het kwartet van de baan wegens hevige regenval en onweersbuien boven Parijs.
Het weer was zondag opgeklaard en dus stonden De Groot en Van Koot voor de uitdaging om de partij om te draaien, want na winst van de eerste set in een tiebreak, 7-6(5), ging de tweede set met 6-1 verloren. Die tegenslag moest worden opgevangen en omgedraaid.
picture

Roland Garros | De Groot pakt in rolstoelfinale haar veertiende Grand Slam-zege

Match-tiebreak

Dat gebeurde. De kwaliteiten van De Groot en Van Koot gaven zondagochtend na de hervatting al snel de doorslag en bij een stand van 9-8 werd het matchpoint benut, waardoor er weer ruimte moet worden vrijgemaakt in de toch al volle prijzenkast van beide vrouwen.
De Groot (25) won zaterdag haar 14e major in het enkelspel en zondag ook haar 14e Grand Slam in het dubbelspel, terwijl de 31-jarige Van Koot 3 Grand Slams in het enkelspel op haar naam heeft staan en maar liefst 21 in de dubbel.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie