Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Djokovic, Nadal en Alcaraz in hetzelfde deel van het schema na loting

Mathieu Hilgersom

Geupdate 20/05/2022 om 10:55 GMT+2

Novak Djokovic, Rafael Nadal en Carlos Alcaraz komen elkaar niet tegen in de finale van Roland Garros. De loting heeft uitgewezen dat de twee grootheden en het aanstormde talent in hetzelfde deel van het speelschema uitkomen. Ook Alexander Zverev maakt hier deel vanuit. Daniil Medvedev is de winnaar van de loting. Hij is juist in de andere helft ingedeeld.

Novak Djokovic en Rafael Nadal kunnen elkaar treffen in de halve finale

Foto: Getty Images

Titelverdediger Djokovic neemt het in de eerste ronde op tegen de Japanner Yoshihito Nishioka, de nummer 94 van de wereld. In de kwartfinale kan de Serviër dan al Rafael Nadal tegenkomen, die in de eerste ronde Jordan Thompson uit Australië (ATP-82) heeft geloot.

Loodzwaar

Deze kant van het schema is een loodzware route richting de finale. Zeker omdat het supertalent Alcaraz de tegenstander in de halve eindstrijd kan worden. De negentienjarige Spanjaard treft in de eerste ronde een qualifier en kan mogelijk in de kwartfinale gekoppeld worden aan Zverev.
Medvedev heeft het aan de andere kant van het speelschema beter getroffen met de loting. De Rus treft in de eerste ronde de Argentijn Facundo Bagnis. Op weg naar de finale kan hij onder anderen Andrey Rublev, Stefanos Tsitsipas en Carlos Ruud tegenkomen.
picture

Tennis | "Alcaraz is als een nieuwe auto - Nadal grapt over 'verbeterde versie' van zichzelf

Nederlanders

Ook de Nederlanders kennen hun loting. Botic van de Zandschulp weet vrijdag echter pas wie zijn tegenstander is. De nummer 29 van de wereld heeft een qualifier geloot. Wanneer hij doorkomt, staat hij tegenover de winnaar van de partij tussen Fabio Fognini en Alexei Popyrin. Mogelijk wacht daarna Nadal.
Tallon Griekspoor heeft met Alejandro Davidovich Fokina een lastige loting. De Spaanse nummer 28 van de wereld klopte vorige maand Djokovic in Monte-Carlo en verloor pas in de finale tegen Tsitsipas.
picture

AusOpen | Van de Zandschulp verliest matchpoint en is uitgeschakeld in derde ronde

Vrouwen

Arantxa Rus (WTA-76) is de enige Nederlandse speelster in het enkelspel. Zij treft in de eerste ronde Elena Rybakina. Een pittige loting, omdat de speelster uit Kazachstan op plaats zestien van de wereldranglijst staat.
De historie is wel in het voordeel van Rus. De 31-jarige Nederlandse trof Rybakina één keer eerder. Vier jaar geleden won Rus in twee sets van haar in het kwalificatietoernooi van de US Open.

Favorieten

Van de favorieten treft Iga Swiatek een qualifier. In dezelfde helft van het speelschema staan onder anderen Karolina Pliskova en Paula Badosa. Maria Sakkari, Anett Kontaveit, Barbora Krejcikova, Naomi Osaka en Emma Raducanu komen uit in de andere speelhelft.

Osaka heeft een uiterst lastige loting. De Japanse treft Amanda Anisimova. De Amerikaanse versloeg Osaka eerder dit jaar in de derde ronde van de Australian Open.
picture

AusOpen | Geen duel met Barty voor Osaka na spannende, maar verloren match tiebreak

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie