Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Oom Toni - "Media hebben Nadal te snel afgeschreven"

Tobias Kappelle

Geupdate 02/06/2022 om 18:25 GMT+2

Toni Nadal heeft uitgehaald naar de mensen die zijn neef Rafael te snel afgeschreven hebben. Nadal won dinsdag de titanenstrijd van Novak Djokovic en bewees daarmee andermaal van een andere planeet te zijn op Roland Garros. Volgens Toni Nadal moet je Rafael nooit afschrijven, omdat hij een echte vechter is.

Toni Nadal

Foto: Getty Images

Toni Nadal trekt een interessante vergelijking tussen Rafael en zijn favoriete voetbalclub: "Ik weet dat mensen graag een nieuw figuur willen zien, maar je moet Rafa niet te snel afschrijven, want hij is nog niet klaar. We hebben het ook gezien bij het voetbal. Niemand gaf Real Madrid een kans tegen PSG en Manchester City en toch wonnen ze. De mensen die vechten, blijven altijd kans hebben en Rafael is een vechter."
"Ik kon niet geloven dat mensen zeiden dat Rafael niet langer kans had om Roland Garros te winnen. Als hij op de baan staat, zelfs al is hij minimaal fit, is hij een rivaal waar je rekening mee moet houden", aldus oom Toni.
picture

Roland Garros | Bekijk de hoogtepunten van de kwartfinale tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic

Alcaraz de nieuwe Nadal?

Volgens Toni is het grote publiek ook te snel op Carlos Alcaraz gesprongen als opvolger van zijn neef: "Volgens mij gaan mensen een beetje snel. Alcaraz is een goede speler en ik denk dat hij de nummer 1 van de wereld gaat worden. Maar ik heb de media hem al in zien wisselen voor Rafael. Hem vergelijken met Rafael is overhaast. Zal Alcaraz over tien jaar hetzelfde hebben bereikt als Nadal? Het kan."
Op de vraag of Nadals pensioen aanstaande is, kon Toni nog geen antwoord geven: "Hij wordt vrijdag 36 jaar oud en bijna iedereen gaat al voor die leeftijd met pensioen. Het ligt aan Rafael. Zo lang hij nog competitief is, gaat hij door. Maar als de blessureproblemen aanhouden en er is geen oplossing, dan zal hij het natuurlijk niet meer leuk vinden om elke dag tot de limiet te gaan."

Waar kijk je?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie