Volgens Mats Wilander heeft het moment van spelen zeker invloed op de wedstrijd: "Het is zonder twijfel anders om in de avond te spelen. Het gravel wordt een beetje vochtig en de tennisbal pakt dat vocht op. Daardoor wordt de bal zwaarder en trager en is het lastiger om spin te creëren."
In Parijs is dit verschil nog groter vanwege de gravelondergrond, zo legt Wilander uit: "Natuurlijk is een avondsessie op de US Open ook anders vanwege temperatuurverschillen en luchtvochtigheid, maar de baan zelf verandert niet zo veel op de hard court ondergrond. Als het warm is, stuitert de bal meer, maar op Roland Garros is dit verschil veel groter en dat maakt het lastig voor de spelers."

Andere voorkeuren

Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51
Djokovic gaf al aan de hij en Nadal waarschijnlijk totaal verschillende verzoeken in zouden dienen over de speeltijd. Nadal is altijd helder geweest over zijn voorkeuren: "Ik hou er niet van om in de avond te spelen op gravel, omdat de luchtvochtigheid hoger is en daardoor wordt de bal trager. Het kunnen erg zware omstandigheden zijn, zeker als het koud is. Het maakt een groot verschil voor de manier waarop je wil tennissen."

Waar kijk je?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48