Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Mogen we Djokovic nu GOAT noemen? - “Zeg maar gewoon Novak”

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 11/06/2023 om 22:27 GMT+2

Novak Djokovic voelde zich ook na het winnen van zijn 23ste Grand Slam duidelijk op zijn gemak op Court Philippe-Chatrier. De Serviër vierde uitgebreid zijn feestje, deelde de vreugde met zijn fans en geen selfie was te veel gevraagd. Vervolgens schoof Djokovic aan voor een gesprek met de experts van Eurosport. Mogen we hem nu GOAT noemen? “Zeg maar gewoon Novak!”

Roland Garros | Mogen we Djokovic nu GOAT noemen? - “Zeg maar gewoon Novak”

Djokovic staat door het verslaan van Casper Ruud op het Parijse gravel op eenzame hoogte als het gaat om gewonnen Grand Slams. Het magische getal is vanaf nu 23, waar Rafael Nadal voorlopig blijft steken op 22 en Roger Federer nooit meer van de 20 af komt.
“Daar is hij! Novak, gefeliciteerd! Kun je geloven wat er is gebeurd, besef je het al een beetje en mag ik je nu officieel GOAT noemen?” Dat is de vraag die Barbara Schett namens Eurosport stelt aan de kersvers winnaar van 23 Grand Slams.
picture

Roland Garros | Djokovic schrijft historie met winst Grand Slam 23 - lost Nadal af als recordhouder

Drie keer alle Grand Slams gewonnen

Djokovic blijft bescheiden onder alle loftuitingen, zo blijkt. “Zeg maar gewoon Novak”, luidt zijn eerste reactie. “Het klinkt goed, maar ik beschouw het vooral als een compliment voor wat ik heb bereikt. Het winnen van Roland Garros voelt als de kroon op mijn werk.”
De Serviër is de eerste tennisser die minimaal drie keer alle vier de Grand Slams heeft gewonnen. “Dit is een beloning voor al het harde werk, zeker dit jaar. Van de twee gespeelde Grand Slams heb ik er twee gewonnen. Ik zei voor het seizoen begon nog: ik wil pieken op de Grand Slams.”
picture

Roland Garros | Djokovic viert als 23-voudig kampioen feest met familie op de tribune

Wimbledon

Djokovic hield woord en is van plan zo door te gaan. Voorlopig ligt hij op koers voor een Calendar Slam en over drie weken is het alweer tijd voor Wimbledon. Ook op gras kan ‘Nole’ prima uit de voeten. “De grootste toernooien zijn voor mij nu het belangrijkst, daar wil ik pieken. Ik ben trots en dankbaar om hier weer te staan, want Roland Garros is en blijft voor mij de moeilijkste om te winnen.”
picture

Roland Garros | Wilander over toekomst Djokovic - “Hij is nog lang niet klaar”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie