Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Trotse Raemon Sluiter in tranen om Elina Svitolina – “Ik geef heel veel om haar”

Dave Kornuyt

Geupdate 02/06/2023 om 10:39 GMT+2

Op dag zes van Roland Garros staat Elina Svitolina tegenover Anna Blinkova. In aanloop naar die partij werd Raemon Sluiter, trainer van de Oekraïense, geïnterviewd. De Nederlander hield het niet droog, terwijl hij vertelde hoeveel hij om zijn pupil geeft en hoe trots hij is op haar prestaties.

Roland Garros | Trotse Raemon Sluiter in tranen om Elina Svitolina – “Ik geef heel veel om haar”

“De eerste week dat we samen trainden was eind januari”, begon Sluiter over zijn pupil. “Dat was dan drie kwartier of een uurtje, alleen maar slaan.” Svitolina tenniste namelijk in 2022 lange tijd niet, vanwege een zwangerschap. “Ze had tijd nodig, wat moeilijk voor haar was.”
“Het doel was om in Rome goed te zijn. Dat komt omdat ze het toernooi in Rome leuk vindt. Ze heeft daar twee keer gewonnen”, vertelde Sluiter over het graveltoernooi in de Italiaanse hoofdstad. “Maar om in Rome goed te zijn, moet je een paar weken van tevoren al wedstrijden spelen.”
De terugkeer op de tennisbaan van de Oekraïense verliep voorspoediger dan gedacht. “Maar eigenlijk ging alles heel goed. Ze had geen terugvallen en dat was het belangrijkste om te managen. Zodat je fysiek en mentaal goed op de baan staat. Het ging allemaal heel snel.”
picture

Hoogtepunten Hunter - Svitolina - Roland-Garros

EERSTE WEDSTRIJDEN

In april speelde Svitolina op de Charleston Open met een wildcard pas weer haar eerste toernooi. “Het was een hele moeilijke terugkeer op de tour”, volgens Sluiter. “Maar ze wist meteen wat haar te wachten stond. En daar heeft ze aan me laten zien wie ze echt is.”
Sluiter was daarbij vooral onder de indruk van de gedrevenheid van zijn pupil. “Ik zei: ‘misschien moeten we makkelijk beginnen', maar zij zei: ‘nee, we gaan volgende week verder. Ik moet beter omgaan met deze situaties.’”
Op de daaropvolgende vraag of Sluiter daarom trots is op Svitolina, schiet de Rotterdammer vol. “Dat komt in het speciaal door de periode die we hebben gehad”, snikte Sluiter. “We hebben twee maanden getraind, samen. Veel tijd thuis doorgebracht. Ik geef veel om haar. Met alles wat ze doet, respecteer ik haar enorm.”
“Het is oké, het is goed”, vervolgde Sluiter met nog steeds tranen in zijn ogen. Svitolina is getrouwd met de Franse toptennisser Gaël Monfils en daar ziet de Nederlander een sterke band. “Het is zo mooi om ze samen te zien. Ze zijn zo verschillend, maar ze helpen elkaar overeind en slepen elkaar door alles heen. Dat is fantastisch om te zien.”
picture

Hoogtepunten Svitolina - Trevisan - Roland-Garros

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie