Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Nadal heeft volgens Corretja niets meer te bewijzen op gravel in Parijs - “Hij speelt zonder druk”

Yorrith Haan

Gepubliceerd 23/05/2024 om 16:06 GMT+2

Lang was het afwachten, maar Rafael Nadal geeft komende week definitief acte de présence op het voor hem zo heilige Roland Garros. De Spanjaard treft Alexander Zverev in de eerste ronde. “Rafael heeft niets te verliezen”, zo stelt Eurosport-expert Alex Corretja.

Roland Garros | Gravelkoning Nadal doet het gewoon weer - veertiende zege in Parijs een feit!

Nadal moest verleden jaar noodgedwongen verstek laten gaan vanwege een slepende heupblessure. Afgelopen maandag maakte de Spanjaard tijdens een training zijn rentree op het Court Philippe Chatrier. Nadal werd onder luid gejuich binnengehaald door het aanwezige Franse publiek.
Corretja vertelt dat Nadal naar zijn mening niets meer te bewijzen heeft. “De verwachtingen zijn wellicht niet al te hooggespannen. Ik adviseer hem vrijuit te spelen. Hij heeft niets meer te bewijzen. Niet voor zichzelf, maar al zeker niet voor de buitenwereld.” Mocht de Spanjaard dus het onderspit delven in de eerste ronde tegen Zverev, dan is dat volgens Corretja geen ramp.
picture

Roland Garros | Dit zijn de hoogtepunten van de finale tussen Rafael Nadal en Casper Ruud

Corretja en publiek kijken uit naar Rafa

Nadal is de 14-voudig kampioen op Roland Garros. Twee jaar geleden versloeg de inmiddels 37-jarige tennisser de Noor Casper Ruud in de finale. Rafa miste de eerste drie maanden van het seizoen vanwege een blessure, maar pakte de handschoen op zijn geliefde gravel weer op. Zo speelde hij recent op de toernooien van Barcelona, Madrid en Rome.

“Het publiek kijkt uit naar de komst van Rafa”, zo gaat Corretja verder. “Iedere keer wanneer hij de baan opstapt, zal dit de start van een feest betekenen. Het publiek zal hem de waardering geven die hij verdient. Iedereen is heel erg blij dat hij erbij is dit jaar.”
De Spanjaard geeft zijn landgenoot bijval. “Het is al een overwinning voor iedereen dat hij er gaat staan. Of hij nu een, twee, drie of zeven wedstrijden gaat spelen... Iedereen kijkt uit naar Rafa op het gravel in Parijs. Tegelijk zal niemand hem veroordelen voor wat betreft zijn prestaties”, geeft Corretja nog mee.
picture

Roland Garros | De top-10 mooiste punten van Nadal in Parijs

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie