Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Monte Carlo | “Ik wil positief beginnen met Roland Garros als ultiem doel” - Novak Djokovic

Wesley Schreurs

Geupdate 11/04/2023 om 18:03 GMT+2

Novak Djokovic opent zijn gravelseizoen in Monte Carlo met Roland Garros als grote doel in het achterhoofd. De nummer één van de wereld kon vanwege zijn vaccinatiestatus niet deelnemen aan de Masters-toernooien van Indian Wells en Miami. De Serviër hoopt in zijn thuisstad Monaco een sterke start te maken en een signaal af te geven naar de concurrentie.

Roland Garros | Nadal is nog net iets beter dan Djokovic onderweg naar halve finale

Djokovic en Rafael Nadal hebben allebei 22 Grand Slam-titels op hun naam staan. Djokovic wil al te graag de voorsprong nemen in deze race, maar hij weet dat dit geen gemakkelijke opgave is met Nadal op zijn geliefde gravel. Nole geeft aan dat hij in Parijs wil pieken: “Roland Garros zit bij elk graveltoernooi in mijn achterhoofd.”

Gravelseizoen

Het Masters-toernooi van Monte Carlo trapt traditioneel het Europese gravelseizoen af. Monte Carlo is de eerste grote graadmeter in aanloop naar Roland Garros, dat eind mei begint. Djokovic geeft aan dat hij zijn vorm wil kunnen opbouwen richting Parijs.
“Het gravelseizoen is vrij lang, dus het is nog een lange weg te gaan. Vrijwel elke week zijn er sterke graveltoernooien en hopelijk kan ik op een positieve manier beginnen. Ik ben vooral gefocust op wat ik in Monte Carlo kan leveren, maar Roland Garros is natuurlijk het ultieme doel.”
picture

AusOpen | Djokovic te goed voor Tsitsipas in finale - Serviër wint voor tiende keer in Melbourne

Monaco

De 35-jarige Djokovic is al jaren woonachtig in Monaco en daarom ziet hij Monte Carlo als een thuistoernooi. “We kennen de Monte Carlo Country club heel goed, maar ik ben niet de enige speler die in Monaco woont.”
“De spelers trainen hier met elkaar en normaal gesproken zien wij niet zo veel mensen op de tribunes. De club maakt een hele transformatie de laatste paar weken. Het is ook een keer heerlijk om in je eigen bed te slapen en op je eigen kussen. Normaal ben je altijd aan het rondreizen.”

Familie

“Het is natuurlijk leuk om de familie erbij te hebben, want dat geeft je wat gemoedrust als je niet op de club bent. Je kunt weer makkelijk je batterijen opladen om je competitieve gezicht te tonen en proberen je uiterste best te doen.”
Djokovic is tweevoudig kampioen in Monte Carlo met eindzeges in 2013 en 2015. Vorig jaar vloog The Joker er echter al in de tweede ronde uit tegen Alejandro Davidovich Fokina. Djokovic heeft zijn gravelseizoen geopend met een eenvoudige overwinning op de Russische Ivan Gakhov.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie