Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Nadal niet naar Monte Carlo ondanks geruchten - "Ik weet niet wanneer ik weer speel"

Tobias Kappelle

Geupdate 28/03/2023 om 16:23 GMT+2

De afgelopen dagen doken er geruchten op dat Rafael Nadal op het toernooi van Monte Carlo zijn rentree zal maken. De Spanjaard speelde na zijn vroege uitschakeling op de Australian Open geen wedstrijd meer door een beenblessure. Nadal zelf verwijst de geruchten echter naar het land der fabelen en geeft aan dat het nog totaal onzeker is wanneer hij weer in staat is om te spelen.

AusOpen | Geblesseerde Rafael Nadal in tweede ronde kansloos tegen McDonald

Indian Wells en de Miami Open moest Nadal al aan zich voorbij laten gaan en nu zal dus ook een van zijn favoriete toernooien waarschijnlijk ontbreken in zijn schema, ondanks gemengde signalen van de toernooiorganisatie. Via Twitter communiceerden zij dat Nadal zeker klaar was om zijn twaalfde titel in Monte Carlo op te eisen, maar dat bleek verre van de waarheid te zijn.
"Ik weet niet wie aan deze informatie gekomen is. Als het waar was, zou ik het natuurlijk bevestigen, maar helaas kan ik dat niet. Ik volg het pad van herstel en ik weet niet wanneer ik weer zal spelen. Dat is de waarheid", zo vertelde Nadal aan Marca.

Voorbereiding op Roland Garros

Toch laat Nadal de deur nog op een kier staan: "Ik kan niet bevestigen dat ik speel in Monte Carlo. De zaken worden van dag tot dag bekeken. Ik vind het prettiger om het erover te hebben als er zekerheid is."
Het toernooi van Monte Carlo begint op 8 april en dus zal de officiële aankondiging niet lang op zich laten wachten. Daarna staat in principe het toernooi van Madrid op de kalender voor Nadal, waarna hij op Roland Garros op zoek gaat naar zijn vijftiende zege in Parijs.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie