Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs | Griekspoor mag tegen Djokovic ruiken aan een stunt - nummer één stelt orde op zaken

Kevin van Nunen

Geupdate 03/11/2023 om 10:52 GMT+1

Het is Tallon Griekspoor ook in zijn derde ontmoeting niet gelukt om van Novak Djokovic te winnen. Hij kwam in Parijs het dichtstbij tot dusver, door de nummer één van de wereld in een driesetter tot het uiterste te dwingen. De nummer één van Nederland pakte de eerste set en kwam daarna ook in de buurt, maar je kunt ook zeggen dat Djokovic het geraffineerd afmaakte: 4-6 7-6(2) 6-4.

Parijs | Griekspoor mag tegen Djokovic ruiken aan een stunt - nummer één stelt orde op zaken

Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat het een spannende partij zou worden bij de laatste zestien van het Parijs-Bercy Masters 1000-toernooi. Griekspoor kwam snel met 1-4 achter. Volgens schema, dacht een groot deel van de tenniswereld ongetwijfeld. Daarna gooide Griekspoor dat schema in de war.
Hij won maar liefst vijf games op rij en zette zijn achterstand om in een voorsprong en zelfs setwinst, waardoor een reeks van 17 gewonnen sets op rij van Djokovic ten einde kwam. De Serviër kon in de tweede set niet direct de bordjes recht hangen, maar moest wachten op het juiste moment.
Dat juiste moment was zoals zo vaak een tiebreak, waarin ‘Nole’ weer eens ongenaakbaar bleek. Hij pakte het beslissende spelletje met 7-2. Het was dus snel duidelijk welke kant die tiebreak op zou gaan. Dit betekende een derde set en die verliep misschien wel spannender dan Djokovic graag had gewild.
picture

US Open | Djokovic windt zich op over supporter tijdens partij tegen Griekspoor

Ook Van de Zandschulp uitgeschakeld

Hij gaf het Franse publiek reden om lawaai te maken en vond dat de toeschouwers zelfs iets te veel van zich lieten horen. Wellicht had die onvrede ermee te maken dat Djokovic een break voorsprong uit handen gaf, waardoor hij Griekspoor terug liet komen tot 4-4.
“Tot hier en niet verder”, dacht de man die binnenkort 400 weken de ATP-ranglijst aanvoert. Djokovic plaatste een nieuwe break en stak de partij vervolgens in zijn zak. Behalve Griekspoor, die onderweg is naar de mondiale toptwintig, werd ook Botic van de Zandschulp uitgeschakeld. De qualifier verloor bij de laatste 32 van Andrey Rublev: 3-6 3-6.
picture

US Open | Djokovic glorieus naar 24e titel na straight sets zege op Medvedev in finale

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie