Na de bizarre acties op de baan van Zverev bood hij later op Instagram zijn excuses aan. In een verhaal zei hij dat hij spijt heeft van zijn gedrag. "Ik heb persoonlijk excuses gemaakt aan de umpire want mijn woede-uitbarsting naar hem was verkeerd en onacceptabel", zegt de Duitse nummer-drie van de wereld.
"Ik ben teleurgesteld in mezelf. Dit zou niet mogen gebeuren en ik weet niet hoe ik mijn excuses moet maken." Daarnaast excuseert Zverev zich ook nog naar zijn fans het toernooi en de sport.

Tennis | Alexander Zverev uit de Mexican Open gezet na aanval met racket op scheidsrechter

Roland-Garros
Roland Garros | Het kan dus wel - Gauff op normale manier in discussie met umpire over coachen
6 MINUTEN GELEDEN

Djokovic heeft begrip

Novak Djokovic had na zijn gewonnen wedstrijd tegen Karen Kachanov geen zin om zijn vriend te veroordelen. "Ik heb in het verleden ook fouten gemaakt. Ik heb ook woedend op het veld gestaan", gaf de Servier aan tegen Sport Klub. "Ik weet wat er door een speler gaat. Natuurlijk ga ik zijn acties niet veroordelen. Hij heeft zijn excuses aangeboden en het juist afgehandeld. Hij heeft gezegd dat het een fout was en dat wat hij deed niet acceptabel was."
Djokovic vind dat tennisbond ATP juist heeft gehandeld. De bond heeft hem gediskwalificeerd van het toernooi, hem minder prijzengeld gegeven en een boete gegeven van 20 duizend dollar. "Ik geloof dat het niet te heftig is om hem te diskwalificeren", gat de nummer-een van de wereld toe. "Ik denk dat onder deze omstandigheden dit de juiste beslissing was."
Roland-Garros
Roland Garros | Het kan dus wel - Gauff op normale manier in discussie met umpire over coachen
7 MINUTEN GELEDEN
Roland-Garros
Roland Garros | Overwinning in drie sets welkome opsteker voor coachloze Raducanu
20 MINUTEN GELEDEN