Tennis

Thiem wint demonstratietoernooi Berlijn | Partij Bertens verregent

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Thiem met de winnaarstrofee in Berlijn

Foto: Getty Images

DoorEurosport
15/07/2020 om 19:55 | Bijgewerkt 15/07/2020 om 20:11

Slechts één van de vier geplande wedstrijden bij het Bett1 Aces demonstratietoernooi in Berlijn werd op woensdag afgewerkt. Dominic Thiem greep de titel ten koste van Matteo Berrettini, terwijl de partij van Kiki Bertens en Anastasija Sevastova verregende.

Ook de vrouwenfinale tussen Elina Svitolina en Petra Kvitova kon geen doorgang vinden door het slechte weer in de Duitse hoofdstad. Het duel zal op vrijdag alsnog gespeeld worden, maar niet op het gras van het Steffi Graf Stadion. Een hangar op het oude Tempelhof vliegveld zal dienen als plaats van handeling. Het uit gebruik geraakte gebouw biedt van 17-19 juli onderdak aan het tweede deel van het evenement, waarbij wederom zes mannen en zes vrouwen de strijd aangaan.

Tennis

Vraagtekens rondom Australian Open 2021

06/08/2020 OM 14:06

Hoewel de wedstrijd van Berrettini en Thiem ook werd geteisterd door de regen, kon de finale toch uit worden gespeeld. Het duo zorgde voor een fraaie strijd en een spannende ontknoping, waarbij de Oostenrijker als winnaar uit de bus kwam: 6-7(4) 6-3 10-8. De tweevoudig Roland Garrosfinalist bewoog bij tijd en wijle over de grasmat alsof er gravel onder zijn voeten lag…

Na deelname aan de Adria Tour (gravel), de Ultimate Tennis Showdown (hardcourt), THIEMs 7 (gravel), verrijkte Thiem door deelname in Berlijn zijn drukke toernooischema in coronatijd met een grastoernooi. Ook Berrettini zat de afgelopen periode niet stil en verscheen verspreid over Europa bij een aantal van de genoemde evenementen.

Bertens had tegen Sevastova moeten spelen voor de derde plaats, maar de partij van de Wateringse kwam te vervallen en zal niet meer gespeeld worden. In de halve finale werd Bertens overigens geklopt door Kvitova, terwijl Sevastova haar meerdere moest erkennen in Svitolina.

Bertens in actie tegen Kvitova

Foto: Getty Images

Bertens, die tegen Kvitova haar eerste competitieve wedstrijd speelde in vier maanden tijd, blijft in Berlijn voor het indoor hardcourtgedeelte van het toernooi.

Tennis

US Open deelname Djokovic & Dimitrov nog niet zeker

06/08/2020 OM 10:26
Tennis

Titelverdediger Nadal laat US Open schieten

05/08/2020 OM 08:02
Gerelateerde onderwerpen
Tennis
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel