Wanneer Bertens de openingsronde overleeft, stuit ze in de 2e ronde op de Amerikaanse Christina McHale of een qualifier. Verloopt alles volgens schema, dan treft Bertens in de 3e ronde voor het eerst een geplaatste speelster in de persoon van Mihaela Buzarnescu (Roe, 21). Caroline Wozniacki, de nummer 2 van de wereld, is de beoogde opponente in de 4e ronde.
Robin Haase speelt in de 1e ronde tegen Mackenzie McDonald (ATP-79). De 23-jarige Amerikaan haalde op Wimbledon nog de 4e ronde. Bij winst volgt in de 2e ronde de Belg David Goffin of een qualifier. Haase verspeelde dit jaar op Roland Garros nog een voorsprong van 2-0 in sets tegen de als 10e geplaatste Goffin.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Djokovic houdt hoofd koel in extreme hitte
15 UUR GELEDEN
Haase is in New York de enige man in het hoofdtoernooi. Bij de vrouwen maken Lesley Kerkhove en Arantxa Rus nog kans op het hoofdschema; zij staan momenteel in de 2e ronde van het kwalificatietoernooi.
Serena vs Venus in 2e ronde?
Simona Halep, de nummer één van de wereld, opent het toernooi tegen Kaia Kanepi uit Estland. De Roemeense zit in het kwart van het schema met zowel Serena als Venus Williams. De twee zussen op hun beurt kunnen elkaar in de 3e ronde treffen, mits ze beiden hun wedstrijden winnen uiteraard.
Bij de mannen heeft Rafael Nadal meteen een pittige klus te klaren. De titelverdediger en nummer één geplaatst moet het opnemen tegen zijn ervaren landgenoot David Ferrer. Roger Federer werd bij de loting gekoppeld aan de Japanner Yoshihito Nishioka.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
De US Open is vanaf 27 augustus elke dag live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Medvedev kan niet tegen hitte
15 UUR GELEDEN
Tokio 2020
Tokio 2020 - Djokovic (SRB) - Davidovich Fokina (ESP) - Tennis – Olympische hoogtepunten
20 UUR GELEDEN