Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Djokovic heeft vier sets nodig om eerste ronde door te komen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 01/09/2021 om 12:55 GMT+2

Novak Djokovic heeft zijn eerste partij op de US Open niet in drie, maar vier sets gewonnen. Dit was het opvallendste feit uit de partij tussen de Serviër en Holger Rune. Het werd 6-1 6-7(5) 6-2 6-1 en daarmee zette Djokovic de eerste stap op weg naar de door hem zo felgeerde Calendar Grand Slam.

US Open | Djokovic zet met winst eerste stap op weg naar Calendar Grand Slam

Behalve de ietwat opvallende uitslag gebeurde er nog iets fascinerends. De Deen betrad het court van het Arthur Ashe Stadium namelijk met een Ikea-tas. Hoewel iedere deelnemer aan de laatste Grand Slam van 2021 minimaal 60.000 euro opstrijkt, let Rune nog altijd op de kleintjes.
Rune zorgde er ook voor dat het uurtarief van Djokovic flink omlaag ging, door verrassend de tweede set naar zich toe te trekken. In de overige drie sets had hij weinig in te brengen, maar de tweede set werd via een tiebreak gewonnen door Rune.
picture

US Open | Tegenstander Djokovic betreedt stadion met tas van Ikea

Griekspoor

Het gebeurt lang niet altijd dat de toppers bij de mannen in de eerste week al een set inleveren, maar Djokovic moest dus een kleine tegenvaller incasseren op weg naar voor hem hopelijk eeuwige roem. Tallon Griekspoor is de volgende die mag proberen om het Djokovic lastig te maken.
Griekspoor won in de eerste ronde in een spannende vijfsetter van Jan-Lennard Struff en mag het als beloning opnemen tegen Djokovic. Ook Botic van de Zandschulp staat namens Nederland in de tweede ronde van de US Open.
picture

US Open | Tegenstander Griekspoor vertoont onsportief gedrag

WAAR KIJK JE?

De US Open wordt tussen 30 augustus en 12 september gespeeld op de banen van Flushing Meadows en staat garant voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie