Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | "Beste spelers moeten meedoen" - Medvedev hoopt op deelname Djokovic in New York

Maurits ten Kate

Geupdate 16/08/2022 om 10:46 GMT+2

Daniil Medvedev zegt dat hij zijn rivaal Novak Djokovic wil graag wil zien spelen op de US Open. Er is veel onzekerheid over de deelname van Djokovic aan Flushing Meadows vanwege zijn vaccinatiestatus en de reisregels van de Verenigde Staten voor niet-Amerikaanse burgers die gevaccineerd moeten zijn tegen corona.

US Open | "Beste spelers moeten meedoen" - Medvedev hoopt op deelname Djokovic in New York

Djokovic staat op de deelnemerslijst in Flushing Meadows, die over een kleine twee weken van start gaat, maar op dit moment wordt de toegang tot de Verenigde Staten hem geweigerd vanwege zijn vaccinatiestatus.
De Centers for Disease Control and Prevention (CDC), een belangrijke gezondheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor de gezondheid en veiligheid van inwoners van de VS, heeft vorige week echter nieuwe richtlijnen uitgegeven om de regels met betrekking tot social distancing en quarantaine te versoepelen.
De CDC moet haar reisadvies nog bijwerken, waarin staat dat niet-Amerikaanse staatsburgers volledig moeten zijn gevaccineerd om het land binnen te komen. Dit kan echter veranderen als de uitspraak wordt herzien.
picture

US Open | Superieure Medvedev ontzegt Djokovic Calendar Slam

"Leuk als beste spelers meedoen"

Op de vraag van de pers voorafgaand aan de Cincinnati Masters of hij Djokovic zou willen zien spelen op de US Open, zei Medvedev: "Ja, zeker."
"Ik kan niets doen. Het is de overheid die de regels bepaalt, dus ik weet niet of het mogelijk is om die te veranderen, maar als je het mij vraagt, en als ik het mocht beslissen, zou ik zeker willen dat Djokovic speelt. Ik vind het leuk als het toernooi de beste spelers ter wereld heeft."
"Deze strijd tegen Nadal is super-intens en enorm interessant", aldus de regerend US Open-kampioen. "Ik zou hem dus graag in New York zien. Maar als hij er vanwege de regels niet bij kan zijn, dan zal iedereen nog steeds zijn best doen en proberen te winnen."
Djokovic miste begin dit jaar al de Australian Open vanwege gedoe met zijn visum. De Serviër zag zijn kansen op een tiende titel in Melbourne in rook opgaan toen besloten werd dat hij uit het land gedeporteerd moest worden.
picture

Wimbledon | Djokovic zegeviert ten koste van Kyrgios voor de zevende keer op heilig gras

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie