Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Emma Raducanu kent moeilijke periode na succes - "Ze moet zich weer op het spelletje focussen"

Menno Waebeke

Geupdate 26/08/2022 om 16:50 GMT+2

Ze brak vorig jaar door op Wimbledon en pakte enkele maanden later direct als achttienjarige qualifier de titel op de US Open. De negentienjarige Emma Raducanu bestormde de WTA-Tour als een komeet, maar heeft moeite om het succes een vervolg te geven. “Zoveel aandacht op die leeftijd is heel moeilijk.”

Emma Răducanu

Foto: Getty Images

De Britse Raducanu kreeg na haar winst in New York te maken met veel tegenslagen in de vorm van blessures en tegenvallende resultaten. Bovendien werd ze dit jaar in alle Grand Slams in de tweede ronde al uitgeschakeld.

Omgaan met aandacht

Oud-tennisster Justine Henin denkt dat de US Open een grote last heeft gevormd voor de jonge Raducanu. “Ik denk dat het goed is voor haar om de overwinning daar te vergeten. Vorig jaar waren er nog geen verwachtingen en speelde ze geweldig tennis.”
“Ze moet zich weer gaan focussen op het spelletje. Het winnen van een Grand Slam brengt zoveel aandacht met zich mee, van zaakwaarnemers tot geldzaken. Het is niet makkelijk om daarmee om te gaan op die leeftijd.”
picture

US Open| Qualifier Raducanu (18) pakt historische titel zonder setverlies

Terug in New York

Raducanu weet de laatste weken weer wat vaker wat winnen is. Zo won ze in Cincinnati van Victoria Azarenka en Serena Williams, die bezig is aan haar laatste maanden als tennisser.
Op de US Open keert ze terug naar New York, waar het succes een jaar geleden is begonnen. In de eerste ronde treft Raducanu de Française Alizé Cornet, de huidige nummer 37 van de wereldranglijst.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie