Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Rus laat zege tegen Rogers uit handen glippen en verlaat New York

Maurits ten Kate

Geupdate 30/08/2022 om 09:39 GMT+2

Arantxa Rus is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van de US Open. De Nederlandse verloor vannacht in drie sets van de Amerikaanse Shelby Rogers. Rus won de tweede set en kwam meteen op een break voorsprong, maar de Amerikaanse wist zich in de wedstrijd te knokken en kon deze uiteindelijk dus ook keren.

US Open | Rus laat zege tegen Rodgers uit handen glippen en verlaat New York

Rus begon sterk aan de wedstrijd en kon meteen de Amerikaanse onder druk zetten. De ervaren Nederlandse was preciezer dan haar tegenstander en was dodelijk effectief. Waar de Amerikaanse drie breakkansen kreeg, benutte ze er geen. Rus sloeg meteen op haar eerste breakpunt toe.
En ook in de tweede set zette Rus haar goede spel door. Ze kwam meteen een break voor en heel even leek het erop dat ze voor het eerst sinds 2011 de tweede ronde ging behalen, maar zoals zo vaak in tennis kan de huid niet verkocht worden voordat de beer geschoten is.
Rogers knokte zich, gedragen door het thuispubliek, in de wedstrijd en de partij draaide langzaam in het voordeel van de Amerikaanse. Ze won de tweede set met 6-3.
In de beslissende derde set liep Rus eigenlijk de hele set achter de feiten aan. Ze werd meteen gebroken en kwam maar niet door de service van de als 31e geplaatste Rogers heen. De Amerikaanse hield dat vast tot het einde en pakte de derde set uiteindelijk met 6-4.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie