Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Arantxa Rus trekt in twee sets aan het kortste eind tegen Madison Keys

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 29/08/2023 om 21:48 GMT+2

Het is Arantxa Rus niet gelukt om te verrassen tijdens de eerste ronde van de US Open. Rus is de laatste tijd goed bezig, maar Madison Keys bleek een maatje te groot. De Amerikaanse racete naar een ruime voorsprong en Rus vocht wel terug, maar was niet in staat om Keys echt pijn te doen. Het werd 2-6 4-6.

US Open | Arantxa Rus trekt in twee sets aan het kortste eind tegen Madison Keys

Hoewel Keys met grote stappen op een 4-0 voorsprong kwam, waren er wel degelijk kansen voor Rus. Het regende breakpoints over en weer, maar de Nederlandse slaagde er niet in die te verzilveren. Op die manier kon Keys direct in een zetel plaatsnemen.
Keys speelde niet groots en maakte net als Rus veel fouten, waardoor je het gevoel had dat er iets mogelijk bleef. Het lukte Rus inderdaad om beter aan te haken in de tweede set, maar daar was ook alles mee gezegd.

Rus stijgt op WTA-ranglijst

Rus bleef in het spoor van Keys en maakte zo soms een mooi punt, maar Keys was net iets constanter en stond er op de momenten dat er écht iets werd gevraagd. De nummer zeventien van de plaatsingslijst plaatste zich op die manier voor de tweede ronde.
De uitdaging voor Rus wordt om op een mooie positie op de WTA-ranglijst te blijven staan – ze staat op dit moment 45ste na een mooie tussensprint – zodat ze verzekerd is van deelname aan de Australian Open begin 2024.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie