Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Djokovic brengt na finale eerbetoon aan Kobe Bryant - “Hij was een vriend”

Kevin van Nunen

Geupdate 11/09/2023 om 11:37 GMT+2

Novak Djokovic vond dat hij het winnen van zijn 24ste Grand Slam slechts op één manier kon vieren. Door een eerbetoon te brengen aan Kobe Bryant. Bryant was een goede vriend van Djokovic en speelde enige tijd basketbal met het nummer 24. Om de overleden Bryant te eren, trok Djokovic kort na matchpoint een shirt aan waarop groot 24 en “Mamba Forever” stond afgedrukt.

US Open | Djokovic brengt na finale eerbetoon aan Kobe Bryant - “Hij was een vriend”

Djokovic rekende in de finale van de US Open in drie sets af met Medvedev, waarmee hij zijn status als GOAT nog maar eens verder verstevigde. Als de kans zo groot is dat je overwinningen boekt, is het zaak vooraf na te denken hoe je een zoveelste triomf wilt vieren.
Djokovic kwam met een origineel idee en besloot Bryant te eren. De legendarische basketballer van de Los Angeles Lakers overleed in 2020 bij een helikoptercrash en wordt nog altijd zeer gemist. “Kobe was een goede vriend van me”, verklaarde Djokovic zijn eerbetoon.
picture

US Open | Djokovic ontvangt winnaarsbeker uit handen van voormalig winnaar Andy Roddick

Mentaliteit

“We hebben elkaar vaak gesproken over de mentaliteit die een winnaar moet hebben. Ik kampte op dat moment met blessures en probeerde me terug te vechten naar de top van het tennis. Kobe was één van de mensen die ik het meest vertrouwde”, vervolgde Djokovic.
“Kobe was altijd paraat als het ging om het geven van tips, advies en steun. En altijd op een vriendelijke manier. Enkele jaren geleden alweer kwam hij om, samen met zijn dochter, en dat maakte diepe indruk op mij.”
picture

US Open | Djokovic glorieus naar 24e titel na straight sets zege op Medvedev in finale

Weduwe blij met gebaar

“Toen dacht ik: 24 is het nummer dat Kobe droeg toen hij een legende werd bij de Lakers en in het basketbal. Het speciale shirt leek me een mooie, symbolische manier om stil te staan bij alles wat Kobe heeft betekend.”
“Real recognize Real”, luidde op Instagram de reactie van Bryants weduwe Vanessa, waaruit blijkt dat het gebaar van Djokovic goed werd ontvangen.
picture

US Open | Djokovic reageert op 24e titel - "Ik leef nog steeds een jongensdroom"

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie