Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Djokovic glorieus naar 24e titel na straight sets zege op Medvedev in finale

Maurits ten Kate

Geupdate 11/09/2023 om 10:46 GMT+2

Novak Djokovic gaat vanaf nu door het leven als een 24-voudig Grand Slam-winnaar. De Servier wint de US Open door in de finale te winnen van de Rus Daniil Medvedev. Die zege kwam er in straight sets, maar vooral in de tweede set had Djokovic echt moeite met de nummer drie van de wereld, die hem in 2021 al weerhield van het behalen van het calendar slam.

US Open | Djokovic glorieus naar 24e titel na straight sets zege op Medvedev in finale

Als je alleen maar naar de uitslag zou kijken, dan zou je wellicht kunnen denken dat het een reguliere overwinning is voor de inmiddels 24-voudig Grand Slam-winnaar.
Niets was echter minder waar. Djokovic won de eerste set dankzij een break in Medvedevs eerste servicegame, maar moest in de tweede set alle zeilen bijzetten om bij te blijven.
Op 6-5 kreeg de Rus een setpunt op de service van Djokovic, en de kans op de passing was er, maar de Rus koos de verkeerde hoek en de set ging alsnog naar een tiebreak, waarin Djokovic op diens eerste setpunt wel toesloeg.
picture

US Open | Djokovic ontvangt winnaarsbeker uit handen van voormalig winnaar Andy Roddick

Genadeklap

Een genadeklap voor Medvedev, die even moest bijkomen van het verlies van de tweede set. Hij werd op 2-1 gebroken, maar toonde veerkracht en brak direct terug.
Een game later was het echter Djokovic die voor de derde break op rij zorgde en dat bleek uiteindelijk genoeg. Op zijn eerste matchpunt was het raak voor de Serviër, die nu op gelijke hoogte komt met Margeret Court, die tussen 1960 en 1973 ook 24 Slams op haar naam schreef.
Na afloop kwamen de tranen meteen bij de kersverse kampioen. Hij nam zijn dochtertje in zijn handen en ging direct naar zijn box om zijn staf en geliefden te omhelzen.
picture

US Open | Djokovic reageert op 24e titel - "Ik leef nog steeds een jongensdroom"

WAAR KIJK JE?

De US Open is nog helemaal open! Twee weken lang iedere avond en nacht genieten van het beste tennis op Flushing Meadows. Kan Iga Swiatek haar titel verdedigen en krijgen we opnieuw een strijd tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic? Je mist niks via Eurosport en discovery+!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie