Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Djokovic reageert op 24e titel - "Ik leef elke dag weer een jongensdroom"

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 11/09/2023 om 10:19 GMT+2

Na afloop van zijn zoveelste triomf op een Grand Slam was Novak Djokovic uiteraard zeer blij, maar stond hij ook stil waar hij vandaan komt. De Servier won vannacht zijn 24e Grand Slam nadat hij Daniil Medvedev in drie sets verschalkte in de finale van de US Open. Met zijn zege komt hij op gelijke hoogte met Margeret Court, die ook 24 Grand Slams wist te winnen.

US Open | Djokovic reageert op 24e titel - "Ik leef nog steeds een jongensdroom"

Djokovic bedankte zijn ouders als eerste. "Ik wil mijn ouders bedanken voor de kans die ze me op jonge leeftijd hebben gegeven. In de jaren '90 was Servië in oorlog, maar ze hebben zich altijd sterk gehouden. Tennis is geen makkelijke sport om te doen, maar ze hebben veel offers gebracht om mij mijn droom te laten leven."
"Om historie te schrijven in deze sport is echt iets wat ik nooit had durven dromen. Het is speciaal in elke zin van het woord. Toen ik jong was had ik de droom om Wimbledon te winnen, dat was het enige wat ik wilde. Toen ik die droom realiseerde zag ik dat ik nog meer kon bereiken."
"Ik had nooit verwacht dat ik hier nu zou staan met 24 Grand Slams. Ik had nooit gedacht dat dit de realiteit zou worden, maar de laatste paar jaar voel ik dat ik kans heb om historie te schrijven en waarom zou ik daar niet voor gaan", aldus de kersvers kampioen.
picture

US Open | Djokovic glorieus naar 24e titel na straight sets zege op Medvedev in finale

WAAR KIJK JE?

De US Open is nog helemaal open! Twee weken lang iedere avond en nacht genieten van het beste tennis op Flushing Meadows. Kan Iga Swiatek haar titel verdedigen en krijgen we opnieuw een strijd tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic? Je mist niks via Eurosport en discovery+!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie