Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Griekspoor verliest eerste ronde in vijf sets - Fils te sterk ondanks krampaanval

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 29/08/2023 om 21:53 GMT+2

Na Wimbledon zit ook de US Open er al na één ronde op voor Tallon Griekspoor. De nummer 24 geplaatst verloor in vijf sets van Arthur Fils. Het was een klein wonder dat Fils het volhield, want de Fransman kreeg in de vierde set een krampaanval. Griekspoor kon daar niet van profiteren, waarna je voelde dat het de kant van Fils op zou vallen. Dat gebeurde in 4-6 6-3 5-7 6-4 7-5.

US Open | Griekspoor verliest eerste ronde in vijf sets - Fils te sterk ondanks krampaanval

Het had niemand verbaasd als de partij halverwege de vierde set was afgelopen, want Fils leek wel overal kramp te hebben. De jongeling (19) kon amper nog zijn ene voet voor de andere zetten en ging er zelfs op de baan bij zitten, omdat hij gewoon niet meer wist hoe hij het had.
Zoals we weten van het moment waarop Carlos Alcaraz verkrampte tegen Novak Djokovic in de halve finale van Roland Garros, telt kramp niet als een blessure die behandeld mag worden. Maar er zat voor Fils niets anders op, waardoor Griekspoor enkele gratis punten kreeg.
picture

Roland Garros | Alcaraz wordt geplaagd door kramp en verliest automatisch game aan Djokovic

Griekspoor profiteert niet van kramp

Opvallend genoeg was het in de vierde set, na het incasseren van een break, juist Griekspoor die zich als eerste liet behandelen, maar daarna schoot het erin bij zijn opponent. Zozeer zelfs dat Fils een game afstond in ruil voor een behandeling.
Het leek op dat moment voor Griekspoor een koud kunstje om de partij af te maken – tot dat moment ging het behoorlijk gelijk op – maar dat was te snel geconcludeerd. Fils kwam erdoor en kon na een tijdje zelfs dropshots weer belopen, waardoor van spelen met de tegenstander geen sprake meer was.

Fils slaat toe op uitstekend moment

Dubbele fouten op dure momenten zorgden ervoor dat Griekspoor breaks cadeau deed aan Fils. Die breaks kon hij in zowel de vierde als vijfde set niet meer ongedaan maken. Gek genoeg stond Griekspoor dankzij een break in de openingsgame in feite de hele partij niet op achterstand, maar Fils sloeg toe op het allerbelangrijkste moment.
Aan het einde van de vijfde set dus. Het kostte een paar matchpoints, maar toen Fils het laatste punt eenmaal binnen had, kon hij zijn eerste Grand Slam-overwinning vieren. Helaas voor de Nederlandse tennisfan ging dat ten koste van Griekspoor, die dit seizoen op de ATP-toernooien goed presteert maar het op de majors niet echt waarmaakte met vroege eliminaties.
Fils speelt in de tweede ronde tegen Matteo Arnaldi, die op zijn beurt profiteerde van een opgave van Jason Kubler. Die partij was al na anderhalve set klaar.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie