Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Liveblog en speelschema dag 8 - Ogen gericht op Sabalenka na verlies Swiatek plus Alcaraz

Kevin van Nunen

Geupdate 05/09/2023 om 18:47 GMT+2

De US Open bij de vrouwen is op z’n kop gezet. Het is na de vierde ronde einde toernooi voor Iga Swiatek en zelfs einde nummer één-positie. De ogen zijn nu automatisch gericht op Aryna Sabalenka. Sabalenka is de nieuwe koploopster en wil dat ongetwijfeld in stijl doen. Ze speelt haar vierde ronde. Carlos Alcaraz komt ook in actie. Kijk live tennis op Eurosport en discovery+.

US Open | Alcaraz maakt op onmogelijke wijze punt - drijft Evans compleet tot waanzin

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de US Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in New York. Je vindt hier ook updates van de toppers, al is er geen garantie dat we ook ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

Alcaraz naar kwartfinale

Na 6-3 6-3 volgt… 6-4! Alcaraz staat in de kwartfinale van de US Open, ten koste van Matteo Arnaldi. De Italiaan had zo af en toe een weerwoord, maar was te vaak speelbal van Alcaraz. De Spanjaard hoefde nog niet op zijn allerbest te spelen, maar behoort wel al tot de laatste acht. Daarin wacht een serieuze uitdaging, met de winnaar van Zverev-Sinner.

Alcaraz wint ook tweede set

Alcaraz pakt ook de tweede set. Arnaldi probeert het heus en heeft het ook wel in zich om tegenstand te bieden, maar is veel wisselvalliger. Alcaraz kan ieder punt top zijn, Arnaldi is soms ook flop. Al is flop relatief, want hij slaat soms echt mooie punten binnen. Maar het is de Spanjaard die op 6-3 6-3 staat.

Alcaraz pakt eerste set

Zowel Alcaraz als Arnaldi staat lekker te beuken en dus is de eerste set voorbij voordat je het weet. Met 6-3 gaat die eerste set naar Alcaraz, maar de Italiaan laat zich niet onbetuigd. Het is alleen wat wisselvalliger, wat vrijblijvender, terwijl Alcaraz iets zakelijker opereert.

Alcaraz op jacht naar kwartfinale

Tijd voor Alcaraz in de vierde ronde! Krijgen we opnieuw hogeschooltennis, worden de soms prachtige punten tegen Dan Evans opgevolgd? We zijn zeer benieuwd! En vlak ook Matteo Arnaldi niet uit. De 22-jarige Italiaan liet zich in de derde ronde ook niet onbetuigd en krijgt als beloning een partij tegen het wonderkind.

Nederlaag Pegula tegen Keys

Dit was niet de Jessica Pegula die we kennen. Totaal niet zelfs. De Amerikaanse wilde niet liever dan eens voorbij de kwartfinale geraken op een Grand Slam, maar ze haalt de laatste acht niet eens. Ze slaat wel erg veel ballen mis. Zoveel dat je je afvraagt: wat is er aan de hand? Madison Keys ondertussen profiteert en vindt zelf wel de hoeken: 6-1 6-3 voor de nummer 17 geplaatst die zich in New York nu kwartfinaliste mag noemen.

Nederlaag Swiatek

De verrassing was groot toen Swiatek het hoofd moest buigen. Natuurlijk, als het lekker loopt, kan Jelena Ostapenko prima tennissen, maar goed genoeg om de derde en beslissende set met 6-1 te winnen…? Het scheelde weinig of Swiatek incasseerde een bagel!
De Poolse zal nog wel een tijdje kampen met de naweeën van deze uitschakeling, al is het maar omdat er voorlopig (2) in plaats van (1) achter haar naam staat. De (1) zien we straks terug achter de naam van Sabalenka, de Belarussische aanvoerster van de WTA-ranglijst.
picture

US Open | Titelverdediger Swiatek onderuit tegen angstgegner Ostapenko, verliest nummer 1-positie

Zverev tegen Sinner

Sabalenka wil haar koppositie ongetwijfeld eer aandoen. Ze neemt het in de vierde ronde in New York op tegen Daria Kasatkina, een gedegen outsider. Sabalenka staat ingepland voor de avondsessie op Arthur Ashe, wat bij ons pas in de nacht is.
Europa wordt getrakteerd op Madison Keys - Jessica Pegula en Carlos Alcaraz vs Matteo Arnaldi. De vorige partij van Alcaraz in de dagsessie was smullen geblazen. Als het nu maar half zo leuk wordt, zitten we al goed. De echte liefhebber dan wel nachtbraker kunnen we aanraden om Zverev-Sinner mee te pakken. Dat kan ook wel eens een heerlijke partij worden!
Los daarvan komen Marketa Vondrousova, Ons Jabeur en Daniil Medvedev nog in actie. Wat Medvedev betreft zijn we naast het sportieve aspect ook benieuwd naar een eventueel vervolg van zijn confrontaties met het publiek.
picture

US Open | Bijzondere medische time-out voor Medvedev - “Ik wil wat mijn tegenstander kreeg”

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 8 US OPEN

De eerste partijen op een baan starten om 17:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met New York bedraagt 6 uur.
Arthur Ashe Stadium
Keys (17) - Pegula (3) - vanaf 18:00 uur
Alcaraz (1) - Arnaldi
Kasatkina (13) - Sabalenka (2) - niet voor 01:00 uur
Zverev (12) - Sinner (6)
Louis Armstrong Stadium
Stearns - Vondrousova (9)
Draper - Rublev (8)
Jabeur (5) - Zheng (23)
Medvedev (3) - De Minaur (13)
Grandstand
Kirkov/Kudla - Dodig/Krajicek (2)
Kato/Sutjiadi (15) - Azarenka/Haddad Maia
Gauff/Pegula (3) - Kostyuk/Ruse (14)
NNB - Schuurs/Nys (7)
Court 17
Linette/Pera - Chang/Parks
Arevalo/Rojer (4) - Galloway/Olivetti
Koolhof/Skupski (1) - Lammons/Withrow (15)
Court 5
Danilina/Heliovaara - Xu/Vliegen
Gonzalez/Roger-Vasselin (7) - Nys/Zielinski (9)
Strycova/Vondrousova - Dabrowski/Routliffe (16)

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie