Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Ruud verrassend naar huis gestuurd door ontketende Zhang Zhizhen

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 31/08/2023 om 09:24 GMT+2

Wederom een verrassing in het mannenschema. Casper Ruud, finalist in New York tijdens de vorige editie, is uitgeschakeld. De Noor verloor in vijf sets van de Chinees Zhang Zhizen, momenteel de nummer 67 van de wereld. Door de uitschakeling verliest Ruud niet alleen een karrevracht aan ATP-punten, maar het betekent ook dat de Noor dit jaar drie keer in de tweede ronde van een Slam is uitgeschakeld.

US Open | Ruud verrassend naar huis gestuurd door ontketende Zhang Zhizhen

Ruud is niet de eerste prominente naam die vroegtijdig Flushing Meadows moet verlaten. Gisteren moest Stefanos Tsitsipas, de huidige nummer zeven van de wereld, het afleggen tegen de Zwitser Dominic Stricker. Holger Rune, momenteel de vierde beste speler ter wereld, moest het toneel al in de eerste ronde verlaten.
Vorig jaar bereikte de Noor de finale, maar verloor in vier sets van de Spanjaard Carlos Alcaraz, die in New York zijn eerste major uit zijn nog prille carrière pakte.
Voor Zhang is het daarentegen pas de tweede keer dat hij de derde ronde van een Grand Slam haalt. De vorige keer dat hij deze mijlpaal bereikte was tijdens Roland Garros eerder dit jaar, waar hij uitgerekend tegen Ruud zijn Waterloo vond.
picture

US Open | Bekijk samenvatting finale Alcaraz - Ruud met eerste Grand Slam voor wonderkind

WAAR KIJK JE?

De US Open is nog helemaal open! Twee weken lang iedere avond en nacht genieten van het beste tennis op Flushing Meadows. Kan Iga Swiatek haar titel verdedigen en krijgen we opnieuw een strijd tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic? Je mist niks via Eurosport en discovery+!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie