Ook al komt het als geen verrassing dat Wimbledon, voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog, is gecancelled, is de shock groot.
Roger Federer, recordhouder op het heilige gras, zou het gravelseizoen al overslaan en had zijn focus volledig gericht op het grasseizoen met als bekroning de Grand Slam. Met een Tweet laat de Zwitser zien hoe hij zich voelt:
Tennis
Tennis | Monfils slaat Australian Open over en richt zich volledig op Parijs 2024
17 UUR GELEDEN
Serena Williams, bij de vrouwen een van de grote favorieten met meerdere titels op haar naam, drukte zich op soortgelijke wijze uit.
Pat Cash, de winnaar van 1987, wil de mensen op het hart drukken dat het niet de profs maar juist de 'kleintjes' zijn die hierdoor worden geraakt...
De Britse nummer één laat zich niet horen over het afzeggen maar zet haar vizier direct naar 2021.
Petra Kvitova denkt dat het toernooi 'sterker dan ooit' terugkomt:
Elina Svitolina vond in zang de beste manier om zich te uiten over het nieuws:
Boris Becker denkt niet dat de impact op Wimbledon zelf groot zal zijn, zo zegt de Duitser in gesprek met Eurosport: I don’t think Wimbledon will get financial problems because of this cancelation. It is one of, if not the most successful tournament in the calendar. The problem is the surface, you only have the summer months to prepare an ultimately play on the best grass courts which is usually the case at Queen and Wimbledon. But in order to do so the grass court need much more preparation time than any other surface. You can play the French Open or the US Open later than the initial date, even in October maybe. But on Grass you can only play in the Summer.
Tennis
Diriyah Tennis Cup | Kyrgios, Medvedev, prijzengeld - dit moet je weten over de Diriyah Tennis Cup
18 UUR GELEDEN
Tennis
Tennis | Tsitsipas biedt excuses aan voor opmerkingen over Rublev - "Hij is een uitstekende speler"
18 UUR GELEDEN