Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vanavond op Wimbledon: Federer, Pliskova en Isner

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 06/07/2018 om 18:23 GMT+2

De tennisdag op Wimbledon is in volle gang en we hebben al een aantal mooie partijen gezien, maar er staat ons nog genoeg moois te wachten vanavond. Dit zijn volgens ons de meest interessante partijen.

Center Court Tennis Championships in Wimbledon

Foto: Getty Images

Roger Federer
Zo dadelijk betreedt Roger Federer het centre court op jacht naar zijn negende Wimbledon-titel tegen de Duitser Jan-Lennard Struff. Federer verloor nog geen set, Struff speelde al twee vijfsetters. Kan Struff het onmogelijk geachte doen op Wimbledon?
Karolina Pliskova - Buzarnescu
Op court 1 neemt Karolina Pliskova het op tegen de Roemeense Mihaela Buzarnescu. Een wedstrijd tussen twee geplaatste speelsters, Pliskova (als de nummer zeven) en Buzarnescu (als 29e geplaatst). De winnares van de wedstrijd wordt de tegenstandster van Bertens in de volgende ronde.
John Isner
In het mannentoernooi komt er nog één top 10-speler in actie, namelijk John Isner. De lange Amerikaan neemt het op court 2 op tegen een verrassing, de Moldaviër Radu Albot. Die wist zich pas één keer eerder te plaatsen voor de derde ronde op een Grand Slam.
Wat hebben we al gezien?
Alexander Zverev, met een 2-1 achterstand in sets begonnen aan het restant van zijn partij tegen Taylor Fritz, wist maar weer eens zijn rug te rechten en in vijf sets te winnen. Bij de dames verloren we Madison Keys. Ze wist uit geslagen positie in de tweede set alsnog de set te winnen, maar in de derde set kwam ze toch tekort tegen de Russische Evgeniya Rodina.
Het absolute hoogtepunt vandaag was natuurlijk Kiki Bertens. In een fantastische wedstrijd wist Bertens in drie sets te winnen van de Amerikaanse Venus Williams. Hiermee staat de Nederlandse voor het eerst in de vierde ronde van Wimbledon.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie