Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon vandaag: Strijd bij de vrouwen in halve finales

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 12/07/2018 om 10:57 GMT+2

Vandaag vechten de laatste vier vrouwen om een plekje bij de finale op het heilige gras van Wimbledon. Ondanks dat de hele top 10 eruit ligt, beloven het twee prachtige wedstrijden te worden. Wie gaan er zaterdag vechten om de titel in Londen?

LONDON, ENGLAND - JULY 10: Serena Williams of the United States plays a backhand against Camila Giorgi of Italy during their Ladies' Singles Quarter-Finals match on day eight of the Wimbledon Lawn Tennis Championships at All England Lawn Tennis and Croque

Foto: Getty Images

Ostapenko treft taaie Kerber
De eerste wedstrijd van de dag treffen de nummers elf en twaalf van de plaatsingslijst, Angelique Kerber en Jelena Ostapenko, elkaar. De Duitse Kerber stond twee jaar geleden als eens in de finale, maar verloor toen van Serena Williams. Jelena Ostapenko kwam nooit verder dan de kwartfinale, maar won vorig jaar wel Roland Garros. De speelsters hebben het nog nooit in een officiële wedstrijd tegen elkaar opgenomen, waardoor het alle kanten op kan gaan.
Williams terug op het hoogste podium
Na uitschakeling in de vierde ronde bij haar terugkeer op Roland Garros, lijkt Serena Williams nu helemaal terug van weggeweest. De Amerikaanse treft in de halve finale de Duitse Julia Gorges, die Bertens in de kwartfinale uitschakelde. De laatste keer dat Williams Gorges trof was alweer zeven jaar geleden. Williams won toen vrij eenvoudig in twee sets.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie