Messi en zijn zoontjes waren gestoken in dezelfde, glinsterende smoking. De Argentijn won ‘slechts’ de Copa del Rey en met de nationale ploeg de Copa América, maar dit was toch genoeg om de meeste stemmen te vergaren. Ook werd hij topscorer van de Primera División.
Ondanks zijn prestaties in het shirt van FC Barcelona was dit de eerste Gouden Bal die Messi ontving als speler van Paris Saint-Germain. Hij maakte deze zomer een emotionele transfer, omdat het niet langer mogelijk bleek het shirt van Barcelona te dragen. De club kampt met grote financiële – en inmiddels ook sportieve – problemen.
Het was veelzeggend dat de 34-jarige Messi ervoor koos om zijn zevende Gouden Bal te ontvangen uit handen van Luis Suarez, die eerder was weggepest bij Barcelona en direct wraak nam op zijn oude club door met Atlético Madrid de titel te pakken.
Ballon d'Or
Ballon d'Or Féminin | Martens ziet teamgenoot Putellas prestigieuze prijs winnen
30/11/2021 OM 09:49

Ballon d'Or Féminin | Martens ziet teamgenoot Putellas prestigieuze prijs winnen

Weer niet voor Lewandowski

Ondanks alles zorgde de verkiezing van Messi toch wel voor wat gefronste wenkbrauwen, vooral omdat Robert Lewandowski opnieuw buiten de prijzen bleef. Vanwege de coronapandemie besloot organisator France Football in 2020 geen Gouden Bal uit te reiken, terwijl Lewandowski op dat moment de onbetwiste winnaar zou zijn geweest.
Een jaar later greep Lewandowski opnieuw mis, ondanks weer een kampioenschap met Bayern München en het maken van een recordaantal van 41 doelpunten in de Bundesliga. De Pool kreeg na stemming 33 punten minder dan zijn Argentijnse rivaal; 580 om 613.
Messi toonde mededogen door de organisatie tijdens zijn speech op te roepen de Gouden Bal van 2020 alsnog aan Lewandowski uit te reiken.
Ballon d'Or
Ballon d'Or Féminin | Martens ziet teamgenoot Putellas prestigieuze prijs winnen
30/11/2021 OM 09:48
Ballon d'Or
Ballon D’Or | Messi en familie glinsteren tijdens uitreiking van zevende Gouden Bal
30/11/2021 OM 09:36