Bundesliga | Bayern München haalt verwoestend uit in oefenduel: 27-0

Mathieu Hilgersom

Gepubliceerd 19/07/2023 om 10:40 GMT+2

Bayern München heeft dinsdag tijdens zijn eerste oefenduel in de aanloop naar het nieuwe seizoen niets heel gelaten van tegenstander FC Rottach-Egern. De ploeg van Thomas Tuchel versloeg de ploeg die uitkomt op het negende niveau in Duitsland met maar liefst 27-0. Alle spelers die namens de kampioen van de Bundesliga op het veld verschenen, maakten een doelpunt.

Bayern München liet geen spaan heel van de tegenstander

Voorafgaand aan de wedstrijd stond al vast dat Bayern München met grote cijfers zou winnen van de laagvlieger. Maar dat de score zo hoog op zou lopen, was ook voor de 'Rekordmeister' een verrassing.

Record

Niet eerder won de club met zulke grote cijfers een oefenduel tegen FC Rottach-Egern, dat vaker een tegenstander is in de oefencampagne. Het record stond op 23-0, tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in 2019. De laatste drie ontmoetingen hebben een doelpuntsaldo opgeleverd van 70-2. Jawel, in 2018 scoorden de amateurs twee keer. Al kregen ze er die dag ook twintig tegen.
Nu kun je je afvragen in hoeverre FC Rottach-Egern het oefenduel dinsdag op zijn best speelde. De wedstrijd vond immers plaats midden in de zomervakantie, ver weg van het vorige seizoen en van het aankomende voetbaljaar. Bovendien is op social media te zien hoe een 53-jarige speler een kwartiertje mee mocht spelen.

Vijf treffers

Bayern München was in elk geval niet van plan om zich in te houden. Na drie minuten stond de 1-0 al op het scorebord dankzij Jamal Musiala. Het twintigjarige toptalent maakte er uiteindelijk vijf. Ook Mathys Tel en Marcel Sabitzer troffen vijf keer doel.
Bij rust was de score al opgelopen tot 18-0 en leek een nog veel grotere uitslag in de maak. Uiteindelijk kwam FC Rottach-Egern nog goed weg met slechts negen treffers in de tweede helft. Ook Ryan Gravenberch pakte een goaltje mee, nadat Noussair Mazraoui in de eerste helft al een doelpunt had gemaakt.

Niet weer een schiettent

Bayern München hoeft de volgende wedstrijd in elk geval geen schiettent te verwachten. De ploeg reist volgende week af naar een oefentoernooi in Japan, waar Manchester City op donderdag 28 juli de eerste tegenstander is.
Verder speelt de ploeg in de aanloop naar het nieuwe seizoen onder andere nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Liverpool op woensdag 2 augustus.
Het seizoen begint voor Bayern München op zaterdag 12 augustus met de strijd om de Supercup tegen RB Leipzig. Zes dagen later start de Bundesliga. Werder Bremen is de eerste tegenstander.