Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Bundesliga | El Ghazi spant rechtszaak aan tegen Mainz na ontslag door pro-Palestijnse berichten

Menno Waebeke

Geupdate 15/11/2023 om 12:47 GMT+1

Anwar El Ghazi is volgens verschillende Duitse media van plan om zijn ontslag bij Mainz 05 aan te vechten. Het contract van de Nederlandse buitenspeler werd verscheurd nadat El Ghazi zich op social media had uitgesproken over de oorlog met Gaza. Eerst werd de tweevoudig Oranje-international op non-actief gezet, maar toen hij zich verzette tegen een verklaring van de club, mocht hij vertrekken.

Anwar El Ghazi (rechts).

Foto: Getty Images

El Ghazi deed een kleine maand geleden op een Instagram een post over de situatie in Gaza. De oud-speler van Ajax en PSV sprak daarbij over de eenzijdigheid van de oorlog en sprak over 'genocide' en 'massa-vernietiging' in het Palestijnse gebied.
Het thema ligt in Duitsland erg gevoelig en El Ghazi werd aanvankelijk dan ook op non-actief gezet door Mainz. Niet veel later mocht de aanvaller zich weer melden bij de selectie. Volgens de Duitse club had El Ghazi berouw getoond en kreeg hij daarom een nieuwe kans.
De 28-jarige El Ghazi kon zich echter totaal niet vinden in de verklaring van de clubleiding en vond dat hem woorden in de mond werden gelegd. Nadat hij zich daarover opnieuw uitsprak op sociale media, besloot Mainz om definitief afscheid te nemen.

Dure minuten voor PSV

Dat ontslag gaat El Ghazi nu aanvechten in de rechtbank. Volgens de Duitse kranten BILD en Allgemeine Zeitung wordt de Nederland daarbij bijgestaan door de Duitse arbeids- en sportadvocaat Alexander Bergweiler, die zich eerder al openlijk afvroeg of de actie van Mainz legaal was.
Over de toekomst van El Ghazi is op dit moment nog veel onduidelijk. Volgens de regels van de FIFA mag een speler in één seizoen namelijk maximaal voor twee clubs in actie komen. Eerder deze jaargang viel El Ghazi ook al twee keer in bij PSV. Vier minuten tegen Vitesse en vier minuten in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. Twee dure invalbeurten achteraf.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot judo en van wielrennen tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie