Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Bundesliga | El Ghazi voorlopig niet in actie voor Mainz na post over oorlog Hamas-Israël

Friso Moison

Geupdate 18/10/2023 om 13:34 GMT+2

Anwar El Ghazi is in de problemen gekomen bij zijn club FSV Mainz 05. De oud-aanvaller van Ajax en PSV is op non-actief gesteld nadat hij een bericht op social media plaatste over de oorlog tussen Hamas en Israël. In een statement naar buiten gebracht door Mainz, laat de Bundesliga club weten dat het afstand neemt van de post van El Ghazi.

Anwar El Ghazi.

Foto: Getty Images

De 28-jarige El Ghazi was niet aanwezig dinsdag tijdens de groepstraining en Mainz liet weten dat de Nederlander op die dag in gesprek zou gaan met de clubleiding. Aanleiding van dat gesprek was een inmiddels verwijderd bericht van El Ghazi op social media waarin hij zijn steun uitsprak voor Palestina.
In het bericht op Instagram zou El Ghazi de beladen zin "from the river to the sea, Palestine will be free" hebben gebruikt, die door sommigen als antisemitisch wordt gezien. In het statement dat Mainz op X publiceerde, verklaart de club waarom het zich distantieert van de speler.
"El Ghazi heeft een standpunt ingenomen over het conflict in het Midden-Oosten dat voor de club onaanvaardbaar was. Mainz respecteert dat er verschillende perspectieven zijn op het complexe conflict in het Midden-Oosten. De club neemt echter afstand van de inhoud van het bericht, aangezien het niet de waarden van onze club weerspiegelt."

Bayern in gesprek met Mazraoui

Eerder was er al commotie ontstaan in Duitsland nadat voormalig Ajacied Noussair Mazraoui een verhaal op Instagram deelde waarin hij de Palestijnen de overwinning toewenst in het conflict. De clubleiding van Bayern München, de huidige club van de Marokkaans international, zegt in gesprek te gaan met Mazraoui.
In Frankrijk is de openbare aanklager een vooronderzoek gestart naar Nice-voetballer Youcef Atal. De 27-jarige Algerijn plaatse een bericht op social media over de oorlog tussen Israël en Hamas, waarna hij werd beschuldigd van het "verheerlijken van terrorisme". Atal heeft het bericht verwijderd en zijn excuses gemaakt. Desondanks heeft OGC Nice toch besloten om de verdediger tot nader order te schorsen. De Franse club vond de aard van het bericht te serieus om geen actie te ondernemen.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie