Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Süper Lig | Opnieuw ophef in Turkse competitie – Duel gestaakt vanwege woedende voorzitter Istanbulspor

Friso Moison

Geupdate 20/12/2023 om 12:04 GMT+1

Opnieuw controverse in het Turkse voetbal. Nadat vorige week scheidsrechter Halil Umut Meler een klap kreeg van de voorzitter van Ankaragücü, is dinsdag de wedstrijd Istanbulspor-Trabzonspor in de Süper Lig gestaakt, omdat het bestuur van de thuisploeg het niet eens was met een beslissing van de scheidsrechter en de spelers opdroeg het veld te verlaten.

Ecmel Faik Sarialioglu, presidente dell'Istanbulspor, scende in campo durante il match contro il Trabzonspor

Foto: Imago

Scheidsrechter Ali Sansalan floot ruim een kwartier voor tijd niet voor een vermeende penalty voor de thuisclub, waarna Trabzonspor uit de daaropvolgende aanval de 1-2 maakte. Dit leidde tot grote woede bij de voorzitter van Istanbulspor, Ecmel Faik Sarialioglu, die zijn ploeg sommeerde niet verder te spelen. De smeekbede van speler Simon Deli om zijn voorzitter op andere gedachten te brengen mocht niet baten.
Ook de voorzitter van Trabzonspor, Ertugrul Dogan, probeerde zijn collega tevergeefs te kalmeren. De spelers van Istanbulspor hadden op dat moment de kleedkamer al opgezocht en even later besloten de spelers van de uitploeg ook maar naar binnen te gaan. Met tot gevolg dat de wedstrijd in de 74ste minuut werd gestaakt.

Trieste dag

Trabzonspor-trainer Abdullah Avci reageerde op de staking. “Het is een trieste dag voor het voetbal.” Over de gevolgen liet de oefenmeester zich niet uit. “We zullen wachten op de beslissing van de bond.”
De Süper Lig was op dinsdag juist net hervat nadat de Turkse bond had besloten de competitie stil te leggen vanwege het eerdere veelbesproken incident.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot schaatsen en van judo tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie