Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

League Cup | Ondanks afgekeurd doelpunt bezorgt Virgil van Dijk trainer Klopp en Liverpool prijs

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 25/02/2024 om 20:35 GMT+1

Liverpool is in seizoen 2023/2024 winnaar geworden van de League Cup, het tweede bekertoernooi in het Engelse voetbal. ‘The Reds’ waren in de finale ondanks een hele rits aan blessures met 1-0 te sterk voor Chelsea, waardoor afzwaaiend trainer Jurgen Klopp in ieder geval een prijs pakt. Dit alles met dank aan een rake kopbal van Virgil van Dijk in de 118e minuut.

Virgil van Dijk (Liverpool)

Foto: Getty Images

Van Dijk kopte zelfs twee keer raak, maar zijn eerste treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Eén ding is zeker: de verdediger en aanvoerder bovendien stond zeker geen buitenspel. Maar Wataru Endo wel. De officials en de VAR kwamen tot de conclusie dat Endo ‘technisch buitenspel’ stond, waardoor de 1 weer van het scorebord verdween.
Zoals iedere week in Engeland maakt de VAR veel discussie los en ook hier is het laatste woord nog niet over gezegd. Hetzelfde geldt voor een overtreding van Moises Caicedo op Ryan Gravenberch. De middenvelder kreeg een charge op zijn enkel te verduren en moest per brancard van het veld. Het ‘goede nieuws’ luidt dat zijn enkel tenminste niet gebroken is.

Bijzonder buitenspelgeval, blessure Gravenberch

Gravenberch meldde zich tijdens de festiviteiten weer op het veld, met ondersteuning van krukken. Dat kon Liverpool er ook nog wel bij hebben. Een flinke meerderheid van spelers die eerste keuze zijn op hun betreffende positie zitten in de lappenmand.
En dat precies op het moment dat de titelrace een beslissende fase ingaat. En er om de prijzen wordt gespeeld. Misschien was het maar goed dat de tegenstand werd gevormd door Chelsea, dat alweer aan een zeer teleurstellend seizoen bezig is. Chelsea kreeg volop kansen, maar Liverpool bleef op de been.
Enerzijds doordat Chelsea de kansen stuk voor stuk verprutste, anderzijds omdat Caomhin Kelleher telkens in de weg lag. Of stond. De keeper speelde een puike wedstrijd en daarmee is het leedvermaak groot, want Chelsea pompte ongeveer een miljard in zijn selectie en kreeg er nog maar verdomd weinig voor terug. Nu verliest het zelfs van ‘The Klopp Kids’.

Druk programma Liverpool

Voor Liverpool wacht de komende twee weken een wedstrijd in de FA Cup, tegen Southampton, gevolgd door een duel met Nottingham Forest in de competitie, daarna Sparta Praag-uit in de Europa League en de absolute topper versus Manchester City in de Premier League. Het drukke schema blijft vervolgens nog wel eventjes intact.
Het lijkt op dit moment uitgesloten dat Gravenberch een grote bijdrage aan deze reeks kan leveren, met dank aan Caicedo die zijn sporen naliet op een nu lelijk geblesseerde enkel.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot judo volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie