Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

DFB-Pokal | Sprookje in Duitsland - Bayern München uitgeschakeld door derdeklasser Saarbrücken

Friso Moison

Geupdate 02/11/2023 om 12:38 GMT+1

Bayern München is op sensationele wijze uitgeschakeld in de tweede ronde van de DFB-Pokal. Op bezoek bij derdedivisionist SV Saarbrücken ging Der Rekordmeister diep in de blessuretijd met 2-1 onderuit. In de zesde minuut van de extra tijd was het verdediger Marcel Gaus die Bayern uit het toernooi kegelde. Naast de pijnlijke nederlaag verloor de Duitse topclub ook nog Mathijs de Ligt.

Min-Jae Kim (l.) and Kingsley Coman (both FC Bayern) against Saarbrücken

Foto: Imago

Bayern, dat enkele grote namen rust gaf, was in de eerste helft nog op voorsprong gekomen via Thomas Müller. Maar het solide spelende Saarbrücken, momenteel vijftiende in de derde Bundesliga, raakte niet in paniek en kwam aan het eind van het eerste bedrijf via middenvelder Patrick Sontheimer op gelijke hoogte.
Na een uur greep Bayern-coach Thomas Tuchel in door sterspelers Jamel Musiala, Serge Gnabry en Kingsley Coman binnen de lijnen te brengen. Bayern creëerde hierna nog enkele grote kansen, maar kreeg Saarbrücken niet omver. Uiteindelijk was het de 34-jarige Gaus die in de absolute slotfase na een lage voorzet koelbloedig afwerkte en de fans in het Ludwigspark Stadion in extase bracht.

De Ligt valt uit

Voor Mathijs de Ligt was de avond nog eens extra zuur. De Bayern-verdediger liep in de eerste helft een knieblessure op na een ongelukkige sliding en moest zich noodgedwongen laten wisselen. De eerste prognose is dat hij vier tot zes weken aan de kant staat.
Het uitvallen van de Ligt is ook een tegenvaller voor bondscoach Ronald Koeman, die de verdediger had opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar eind november.

Bekerschaamte

Na afloop van de pijnlijke nederlaag probeerde Tuchel verklaringen te vinden voor de vroege uitschakeling van zijn ploeg. “Er zijn wel honderd verklaringen, maar eigenlijk ook geen één. Dit voelt heel vreemd. Deze nederlaag is heel bitter en we kunnen hem niet meer goedmaken. We wilden heel graag naar de finale, we zijn ronduit teleurgesteld”, aldus de Bayern-trainer.
In de Duitse media was de kritiek op Bayern ook niet mals. “Bekerschaamte voor Bayern!”, was de kop van Bild. “Uitgeschakeld door een derdeklasser, Bayern kan het simpelweg niet meer. Vorig seizoen werd het ook al geëlimineerd in de kwartfinale. Bayen zit in totale verlegenheid, de chaos is compleet.”

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot judo volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie