Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Oranje | Memphis ondanks blessure dichterbij doelpuntenrecord van Robin van Persie

Dave Kornuyt

Geupdate 28/03/2023 om 12:44 GMT+2

Memphis Depay viel geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Gibraltar, maar scoorde wel de 1-0 en is daarmee nog maar vier doelpunten verwijderd van het record van Robin van Persie.

Memphis Depay (Países Bajos)

Foto: Getty Images

De gestopte Van Persie is nog altijd de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal met 50 doelpunten, maar Memphis zit hem inmiddels op de hielen. De aanvaller van Atletico Madrid maakte gisteren zijn 44ste doelpunt met het oranje om zijn schouders.
Dichterbij kon Depay niet komen. Hij verliet na 63 minuten geblesseerd het veld en werd vervangen door Davy Klaassen. Over de ernst van de blessure is overigens niets bekend, bondscoach Ronald Koeman zei daar tijdens de persconferentie het volgende over: “Het ziet er best vervelend uit. Wat hij precies heeft? Dat mag ik vanwege privacyregels geloof ik niet zeggen, toch?”

Kritiek

Hoe dichter Depay het record nadert, hoe meer zijn doelpunten onder het vergrootglas komen te liggen. Er gaan geluiden op dat de landen waar Memphis tegen scoorde van een heel laag niveau zijn en de spits daarom zo hoog staat op de topscorers lijst.
Zo scoorde Depay van zijn 44 treffers er vijf tegen Gibraltar en vier tegen Montenegro. Toch scoorde Memphis ook tegen toplanden. Tegen Duitsland in de Nations League en EK-kwalificatie van 2020 bijvoorbeeld, maar ook tegen België in eveneens de Nations League.

Eindtoernooien

Daar tegenover maakte Van Persie volgens critici meer doelpunten tegen moeilijkere tegenstanders. Denk daarbij aan de twee doelpunten tegen Spanje in de legendarische overwinning op het WK 2014.
Memphis staat overigens niet alleen in deze kritiek. Zo krijgen Ronaldo en Harry Kane vaak dezelfde argumenten tegen zich te horen. Kane ging vorige week Rooney voorbij als topscorer aller tijden van Engeland en Ronaldo maakte zelfs zijn 122ste doelpunt, een wereldrecord.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie