Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nations League | Nederlands Elftal zonder Memphis naar Final Four door blessure

Matthijs Klerkx

Geupdate 05/06/2023 om 14:20 GMT+2

Het Nederlands Elftal kan tijdens de Final Four van de Nations League niet beschikken over Memphis Depay. De aanvaller heeft nog te veel last van een blessure. In de thuiswedstrijd van Atlético Madrid tegen Cádiz verliet de aanvaller het veld met een kuitblessure. Nu blijkt dat de eindfase van de Nations League die in Nederland plaatsvindt te vroeg komt.

Memphis Depay is 86-voudig international en scoorde 43 keer voor Oranje

Foto: Eurosport

Eind maart liep Memphis tijdens het duel van het Nederlands Elftal met Gibraltar een dijbeenblessure op. Daarvan keerde de 43-voudig doelpuntenmaker voor Oranje, die in de lijst met topscorers aller tijden enkel nog Robin van Persie met 50 goals voor zich moet dulden, eind april terug.
In de uitwedstrijd tegen Real Valladolid scoorde de 86-voudig international meteen, maar enkele dagen later ging het dus opnieuw mis thuis tegen Cádiz. De kuitblessure is zodanig ernstig dat Memphis - die wel in de definitieve selectie van bondscoach Ronald Koeman zat - niet mee kan doen aan de halve finale tegen Kroatië.
Koeman zal uiteindelijk over 25 spelers kunnen beschikken voor het treffen met de Kroaten, op woensdag 14 juni in De Kuip. Een dag later spelen Spanje en Italië de andere halve finale in De Grolsch Veste in Enschede, de troostfinale en finale vinden vervolgens op zondag 18 juni plaats.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie