Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Voetbal | Jimmy Floyd Hasselbaink aan de slag als assistent van Southgate bij Engelse nationale ploeg

Tobias Kappelle

Geupdate 21/03/2023 om 14:49 GMT+1

Jimmy Floyd Hasselbaink gaat aan de slag als de nieuwe assistent van bondscoach Gareth Southgate bij de nationale ploeg van Engeland. De Nederlander vervangt Chris Powell en zit waarschijnlijk al tijdens de interlands van deze maand op de bank naast de hoofdcoach.

De Engelse staf met Hasselbaink en Southgate

Foto: Getty Images

Hasselbaink besloot in september op te stappen als coach van Burton Albion, een club op het derde niveau van Engeland. Sindsdien was de voormalig spits beschikbaar en aangezien het contract van voormalig assistent Chris Powell afliep na het WK, besloten de FA en Soutghate om Hasselbaink voor de vacature te benaderen.
Deze week werd Hasselbaink al in de outfit van de Engelse nationale ploeg op het trainingsveld gespot aan de zijde van Southgate. De Engelse bondscoach staat inmiddels al zeven jaar aan het roer van de Three Lions en doet het bijzonder goed. Engeland haalde de halve finale van het WK 2018 en verloor de finale van het EK 2020 na strafschoppen van Italië. Op het WK deze zomer in Qatar verloor Engeland ongelukkig met 2-1 van titelverdediger Frankrijk.

Topscorer van de Premier League

Hasselbaink werd geboren en Suriname, maar groeide op in Nederland. Het grootste deel van zijn carrière bracht hij echter al door in Engeland en Hasselbaink kwam zelf nooit op het hoogste niveau uit in Nederland. Als spits maakte hij furore bij onder andere Leeds United, Chelsea, Middlesbrough, Charlton Athletic en Cardiff City en werd hij twee keer topscorer van de Premier League.
Hasselbaink kwam ook 23 keer uit voor het Nederlands elftal en wist daarin negen keer te scoren. De spits is één van de acht voetballers die nooit in de eredivisie speelden, maar wel voor Oranje uitkwam. Na zijn loopbaan als voetballer was Hasselbaink onder andere trainer van Royal Antwerp, Burton Albion, Queens Park Rangers en Northampton Town.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie