Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Voetbal | Op eenzame hoogte – Cristiano Ronaldo (38) eerste voetballer met 200 interlands

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 20/06/2023 om 23:01 GMT+2

Cristiano Ronaldo (38) is de eerste voetballer ooit die 200 interlands heeft gespeeld. Dat mijlpaal haalde de Portugees dinsdagavond in de wedstrijden tegen IJsland. Ronaldo kon zijn geluk niet op, want hij maakte ook nog de enige goal in Reykjavik.

Portugal's forward Cristiano Ronaldo (C) is honoured with a certificate of the Guinness World Records for having achieved 200 goals within almost 20 years of his career

Foto: Getty Images

Er was Cristiano Ronaldo veel aan gelegen om zijn 123ste goal voor Portugal te maken in zijn 200ste interland. Roberto Martinez gaf de superster er zelfs een basisplaats voor. Lang leek het een frustrerende avond te blijven voor CR7.
Tot Portugal in de laatste minuten een vrije trap kreeg. De bal ging richting Goncalo Inacio, hij kopte hem voor de voeten van de Portugese superster, die raak schoot. Maar… een vlagsignaal. Minuten lang keek de VAR naar de situatie en keurde goal goed. Met een vreugde uitbarsting van Ronaldo tot gevolg.
picture

Portugal's forward Cristiano Ronaldo (L) celebrates with teammates after scoring the 0-1 goal during the UEFA Euro 2024 group J qualification football match between Iceland and Portugal in Reykjavik on June 20, 2023.

Foto: Getty Images

EERSTE INTERLAND

In augustus 2003 maakte Ronaldo zijn debuut voor Portugal. Toen viel de Portugees in voor een andere legende, namelijk Luis Figo. ,,Ik zal nooit stoppen met naar het Portugese elftal te komen, omdat het altijd een droom is.Het bereiken van 200 interlands is niet voor iedereen weggelegd. Het laat de liefde zien die ik voor mijn land en team heb”, zei Ronaldo in IJsland.
Het hoogtepunt van de interlandcarrière van Ronaldo tot nu toe is zonder twijfel de winst van het Europees Kampioenschap in 2016.
WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?
Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie