Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Julian Ward wordt toch niet de nieuwe voetbaldirecteur van Ajax

Sander Grasman

Geupdate 31/03/2023 om 11:25 GMT+2

Sinds het vertrek van Marc Overmars is Ajax op zoek naar een nieuwe voetbaldirecteur en de Amsterdammers leken beet te hebben met Julian Ward, maar de Engelsman heeft zich nu teruggetrokken als mogelijke kandidaat. Ajax schakelt door en richt nu het vizier op de clubloze Duitser Sven Mislintat.

Edwin van der Sar moet op zoek naar een nieuwe kandidaat na afketsen komst Julian Ward.

Foto: Getty Images

Het leek lang een kwestie van tijd voor de Engelsman Julian Ward zou worden gepresenteerd als de nieuwe voetbaldirecteur van Ajax, maar de aankondiging bleef maar uit en nu is duidelijk waarom. Ward blijkt namelijk pas aan het begin van volgend seizoen te kunnen beginnen, terwijl de Amsterdamse club de nieuwe td al wil betrekken bij de zoektocht naar een nieuwe coach.
De huidige directeur van Liverpool is al de tweede optie die afhaakt, nadat eerder de onderhandelingen met voormalig Go Ahead Eagles-eigenaar Alex Kroes spaak liepen. Hij was de gewenste kandidaat van de Raad van Commissarissen, maar Kroes koos eieren voor zijn geld, toen de clubleiding niet doorpakte en hij is inmiddels in dienst getreden bij AZ.

MISLINTAT

Naar verluidt zou Ajax nu haar pijlen richten op een Duitse kandidaat. Sven Mislintat zit sinds zijn vertrek in november bij VfB Stuttgart zonder club en zou nu de voornaamste optie zijn om eindelijk de opvolger te worden van de vorig jaar al opgestapte Marc Overmars.
De 50-jarige Mislintat was jarenlang actief als scout en directeur bij Borussia Dortmund, waar hij onder meer gezien wordt als de ontdekker van Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang en Ousame Dembele, totdat hij in 2018 door Arsenal naar Engeland werd gehaald. Lang zou zijn dienstverband daar echter niet lang duren en al een jaar later keerde hij terug naar Duitsland, waar hij aan de slag ging bij het op dat moment in de 2. Bundesliga uitkomende Stuttgart.
Met de gevallen topclub promoveerde hij al snel naar het hoogste niveau, maar omdat hij zijn deze zomer aflopende contract niet wilde verlengen, besloten hij en de club enkele maanden geleden al afscheid van elkaar te nemen. Saillant detail daarbij is dat Mislintat nota bene bij Liverpool genoemd wordt als opvolger van het vorige Ajax-doelwit Ward.
Totdat er een nieuwe voetbaldirecteur wordt gevonden, ontfermt Edwin van der Sar zich samen met Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar over die taken. Onlangs werd echter bekend dat Hamstra op korte termijn vertrekt uit de hoofdstad. Hij wordt (mede-)verantwoordelijk gehouden voor het tot nu toe teleurstellend verlopen seizoen.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie