Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | PSV officieus kampioen na eclatante 0-8 zege bij Heerenveen, Feyenoord verstiert feest

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 25/04/2024 om 22:56 GMT+2

Hoewel het feest vanavond in Eindhoven al volop was losgebarst, heeft Feyenoord toch nog voor uitstel gezorgd voor wat betreft de Eredivisie-titel van PSV voor het seizoen 2023/2024. Wonnen de Eindhovenaren eerder op de avond met 0-8 in Heerenveen, Feyenoord boekte even later een 1-3 zege bij Go Ahead Eagles.

De Eindhovense spelersgroep nam Peter Bosz op de schouders

Foto: Eurosport

PSV had tijdens de 31ste speelronde van het Eredivisie-seizoen 2023/2024 de mogelijkheid om op donderdagavond, op weg naar huis met de spelersbus, kampioen te worden. Daarvoor moest eerst worden gewonnen van SC Heerenveen en later een gelijk spel of verlies van Feyenoord bij Go Ahead Eagles volgen. Kort gezegd: de Eindhovenaren moesten meer punten pakken dan de Rotterdammers.
De club uit de lichtstad deed er zelf in ieder geval alles aan. Binnen een half uur stond via Guus Til en Malik Tillman reeds een 0-4 op het scorebord, waarna oud-speler van Heerenveen en Oranje-international Joey Veerman de 0-5 aantekende kort voor rust.
Na de pauze was er een weergaloze goal van Johan Bakayoko te zien, om vervolgens via aanvoerder Luuk de Jong de 0-7 op de tabellen zien te verschijnen. De succesavond voor PSV werd afgerond door een fraaie één-twee, inclusief afronding van de eerste, van Patrick van Aanholt en De Jong.

Feyenoord doet haar plicht

Dan moest er voor de club uit Noord-Brabant nog goed nieuws komen vanuit Deventer. Daar voetbalde Go Ahead Eagles in het eerste kwartier behoorlijk, maar kwamen de bezoekers op voorsprong door een schot van Luka Ivanusec dat via de onderkant van de lat en de rug van Go Ahead-keeper Jeffrey de Lange over de doellijn verdween.
De Kroaat zorgde even na het half uur voor een verdubbeling van de voorsprong. Op slag van rust kreeg de thuisploeg de aansluiting via een doelpunt van Oliver Valaker Edvardsen. Na de pauze was het echter gedaan met het Deventerse verzet; ruim twintig minuten voor tijd zette Ayase Ueda de Rotterdammers op een geruststellende 1-3 stand.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie