EL | Feyenoord rekent weer niet af met angstgegner AS Roma, Italianen winnen na strafschoppen

Yannick Wezenbeek

Geupdate 23/02/2024 om 00:04 GMT+1

Het is Feyenoord weer niet gelukt om AS Roma te verslaan in een Europees toernooi. In Rome waren de Italianen dit keer te sterk met penalty's nadat er na 120 minuten voetbal er weer een 1-1 eindstand op het scorebord stond. Missers van Hancko en Jahanbaksch kwamen Feyenoord duur te staan.

Wieffer wint het kopduel van Diego Llorente

Een droomstart voor Feyenoord. De Rotterdammers hadden in Rome vijf minuten nodig om op voorsprong te komen. Het was Santiago Gimenez die alert was op een schot dat naast leek te gaan. Met zijn schouder tikte hij de bal achter doelman Mile Svilar.
Het was voor de spits zijn eerste doelpunt sinds 14 januari. Sindsdien worstelde de Mexicaan met zijn vorm maar in het Stadio Olimpico wist hij eindelijk weer het net te vinden en gaf hij Feyenoord een fijne voorsprong.

Snelle gelijkmaker

In Rotterdam waren beide ploegen een week geleden nog aan elkaar gewaagd en werd het 1-1. Maar na de openingstreffer van Feyenoord was het vooral AS Roma dat dominant was. Dat tien minuten na de goal van Gimenez het alweer 1-1 stond was terecht te noemen.
Een prachtig schot van Lorenzo Pellegrini liet doelman Timon Wellenreuther kansloos. De stand die na 90 minuten in Rotterdam op het scorebord stond was na 15 minuten in Rome ook bereikt.

Pellegrini viert zijn doelpunt tegen Feyenoord

Saaie tweede helft

Ook na de gelijkmaker werd Feyenoord ver op eigen helft teruggedrongen. Het AS Roma van Danielle de Rossi speelt veel aanvallender voetbal dan onder Jose Mourinho en dat was terug te zien op het veld. Toch wist de ploeg van Arne Slot overeind te blijven en knokte het zich de tweede helft wat beter in de wedstrijd.
In de tweede helft waren kansen wel spaarzaam. De druk van de Italianen was minder en Feyenoord kon aanvallend ook te weinig brengen. Een verlenging hing in de lucht, net als een jaar geleden toen Feyenoord werd uitgeschakeld door Roma in de kwartfinale.

Strafschoppen

Die verlenging kwam er weer. Daarin was Feyenoord fitter. Maar echt grote kansen kregen de Rotterdammers niet meer. In de blessuretijd kon Timon Wellenreuther zich wel nogmaals onderscheiden met een puike redding op een schot van Romelu Lukaku. Hij zorgde ervoor dat penalty's een beslissing moesten brengen.
Daarin werd het een nieuw Romeins drama voor Feyenoord. Want ook voor de derde keer, na de Conference League finale en de kwartfinale van vorig jaar, weten ze niet af te rekenen met AS Roma. Missers van Hancko en Jahanbaksch kwam de Rotterdamse club duur te staan want bij Roma miste alleen Lukaku. Feyenoord ligt uit de Europa League.