Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EURO 2024 | Kritiek Koeman werpt vruchten af: UEFA praat in april over selecties van 26 spelers

Tobias Kappelle

Geupdate 28/03/2024 om 17:52 GMT+1

De UEFA gaat op 8 april tijdens een workshop praten over een eventuele uitbreiding van de nationale selecties op het EK voetbal in Duitsland deze zomer. Bondscoach Ronald Koeman had rondom het oefenduel met Duitsland flinke kritiek op de UEFA, die het aantal spelers had teruggeschroefd. Deze kritiek heeft bljkbaar effect gehad.

Ronald Koeman

Foto: Getty Images

Koeman was niet de enige bondscoach die kritiek had en dit heeft de UEFA opgepikt, zo blijkt uit een verklaring van het orgaan. Alle plannen zullen tijdens de bijeenkomst op 8 april heroverwogen worden.
Koeman vond het absurd dat er na twee toernooien met 26 spelers nu gekozen wordt voor 23 spelers. Volgens de oefenmeester moeten spelers beter beschermd worden na een lang seizoen. De drie extra selectiespelers zouden daarom absoluut nodig zijn.
"Voetballers worden zo zwaar belast. Dan krijg je veel blessures. We zijn anderhalve week geleden met 26 spelers begonnen. In negen dagen zijn er vier spelers afgehaakt en dat gebeurt ook bij andere landen. Nu moet ik mijn definitieve selectie op 7 juni inleveren. Daarna mag ik alleen nog maar een geblesseerde doelman wisselen en we spelen op 16 juni pas onze eerste wedstrijd op het EK. En op dat EK gaan er ook weer spelers geblesseerd raken. Geloof me maar”, aldus Koeman.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie