Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EURO 2024 | Frenkie de Jong vijf weken uit de roulatie met verstuikte enkel - 'EK niet in gevaar'

Matthijs Klerkx

Geupdate 23/04/2024 om 10:33 GMT+2

Frenkie de Jong komt de rest van dit La Liga-seizoen niet meer in actie voor Barcelona. De Nederlandse verdedigende middenvelder van de Spaanse club raakte geblesseerd in de uitwedstrijd bij Real Madrid en verliet per brancard en in tranen het veld in het Estadio Santiago Bernabéu. De eerste berichten zijn dat het EK Voetbal met het Nederlands elftal niet in gevaar komt voor De Jong.

De Jong verliet per brancard en in tranen het veld tijdens 'El Clásico'

Foto: Eurosport

In de derde minuut van de blessuretijd van de eerste helft in El Clásico kermde De Jong het uit van de pijn na een contact met Real Madrid-middenvelder Federico Valverde. Na een blessurebehandeling werd de Nederlandse verdedigende middenvelder per draagbaar de kleedkamers in gedragen.
Spaanse media melden dat het uiteindelijk om een verstuikte enkel gaat voor de 51-voudig Oranje-international. Naar verluidt is De Jong zo'n vijf weken uit de roulatie en zou zijn deelname aan het EK Voetbal in Duitsland, dat van 14 juni tot en met 14 juli plaatsvindt, niet meteen in gevaar komen. Het was wel al de derde maal dit seizoen dat De Jong aan zijn enkel geblesseerd raakte.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie