WK vrouwen | Duitsland verslikt zich in Zuid-Korea en is uitgeschakeld, Marokko en Colombia door

Menno Waebeke

Geupdate 03/08/2023 om 14:44 GMT+2

Duitsland is na een 1-1 gelijkspel tegen Zuid-Korea uitgeschakeld op het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. De Duitsers kwamen al vroeg op achterstand door een doelpunt van Cho So-hyun, maar leek kort voor rust orde op zaken te stellen met de gelijkmaker van Alexandra Popp. In de tweede helft kwam Die Mannschaft echter niet tot scoren, waardoor Marokko en Colombia doorgaan.

Aanvoerder Alexandra Popp.

De verliezend EK-finalist leek vooraf een van de favorieten voor de wereldtitel en met een - op het oog - gunstige loting voor de groepsfase, leek niemand te twijfelen of Duitsland de achtste finales zou bereiken. Niets bleek echter minder waar toen de ploeg van Martina Voss na zes minuten op achterstand kwam na een knappe goal van Cho So-hyun.
De hekkensluiter in groep H kon die voorsprong echter niet vasthouden tot de rust, want in de 42ste minuut kopte aanvoerder en vedette Alexandro Popp haar ploeg weer op gelijke hoogte. Eerder dit toernooi verloor Duitsland met 2-1 van Colombia en dus wist hadden de Duitsers aan een gelijkspel niet genoeg.

Tweede treffer blijft uit

In de tweede helft gingen onze oosterburen dan ook op jacht naar de 2-1, maar Zuid-Korea bleek een taaie tegenstander in het Suncorp Stadium in Brisbane. Popp leek even voor de verlossing te zorgen, maar haar tweede treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Diezelfde Popp kopte niet veel later nog op de lat.
Duitsland kwam niet meer tot scoren en wordt zodoende slechts derde in haar groep. Marokko won tegelijkertijd met 1-0 van Colombia wat betekent dat de Afrikanen historie schrijven en als nummer twee doorgaan naar de achtste finales. Ze gaan het opnemen tegen Frankrijk, groepswinnaar Colombia speelt tegen het verrassende Jamaica.