Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Argentijnse fan kaapte bus om halve finale WK tegen Kroatië te kijken

Menno Waebeke

Geupdate 15/12/2022 om 11:30 GMT+1

Een Argentijnse voetbalsupporter heeft afgelopen dinsdag in zijn thuisland een bus gekaapt om op tijd thuis te zijn voor de halve finale tegen Kroatië. De buschauffeur stapte in San Miguel even uit om eten te halen en de fan besloot er met de bus vandoor te gaan.

De Argentijnen vieren feest na de 3-0-overwinning op Kroatië in de halve finale van het WK.

Foto: Getty Images

De man scheurde door de straten, negeerde meerdere rode lichten en verzamelde nog een aantal andere overtredingen tijdens zijn haastige rit. De Argentijnse politie werd snel op de hoogte gebracht van het incident en ging in achtervolging op het voertuig.
De - iets te - fanatiek supporter werd vervolgens niet veel later thuis gearresteerd, terwijl hij in de huiskamer de halve finale aan het kijken was. Het slot van het WK-duel was door de arrestatie niet aan de man besteed en dus zag hij niet hoe de Argentijnen uiteindelijk met 3-0 van Kroatië wonnen.

Bus vol passagiers

Wat de uiteindelijke straf wordt voor de man is nog niet bekend. De verwachtingen zijn echter niet mild, mede omdat de bus tijdens het incident vol zat met andere passagiers, die hij met zijn acties in groot gevaar heeft gebracht.
Argentinië speelt aanstaande zondag de WK-finale tegen Frankrijk. De Fransen wonnen woensdagavond met 2-0 van Marokko. Of de man deze wedstrijd vanuit huis of vanaf het bureau moet kijken is nog niet duidelijk, met de bus lijkt hij in ieder geval niet zo snel meer te gaan.

Waar volg je het WK-nieuws?

Al het nieuws rondom het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie