Qatar 2022 | Mbappé woest in kleedkamer tijdens rust - "Je kunt het niet slechter doen dan wij"

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 21/12/2022 om 13:09 GMT+1

Spectaculaire beelden van Kylian Mbappé die zijn teamgenoten tijdens de rust van de WK-finale tegen Argentinië op harde wijze toespreekt. In de documentaire "Merci Les Bleus", die dinsdag werd uitgezonden op "TF1" in Frankrijk, bekritiseerde de PSG-ster alles en iedereen in de kleedkamer toen de Fransen met 2-0 achterstonden. Zelfs coach Didier Deschamps kon weinig inbrengen.

Mbappè houdt zich niet in tijdens de rust van de WK-finale.

Mbappé probeerde ook zijn Franse teamgenoten wakker te schudden door te beweren: "Het is een WK-finale, jongens. Als we het veld weer opgaan, kunnen we ons naar de slachtbank laten leiden, of we brengen wat intensiteit en gaan de duels in."
"Het is een finale op het WK! We staan ​​twee doelpunten achter, we kunnen terugkomen. Jongens, deze wedstrijd vindt maar eens in de vier jaar plaats. In 2018 tijdens het WK in Rusland was Frankrijk met Mbappé al wereldkampioen geworden.
"Het is een WK, jongens, het is de wedstrijd van je leven! In ieder geval kunnen we niet slechter doen dan net", aldus de Franse superster..

Mbappe redt Frankrijk bijna

"We hebben meer precisie nodig in ons positiespel, meer precisie in onze beslissingen", eiste coach Didier Deschamps. Dankzij Kingsley Coman en een aantal andere verse krachten kwam de Franse motor aan het einde van de tweede helft eindelijk op gang. Mbappé redde 'Les Bleus' na een verzilverde penalty en een minuut later volleerde de spits van Paris Saint-Germain prachtig raak, om zo een verlenging af te dwingen.
Nadat de Argentijnen opnieuw de leiding hadden genomen, maakte Mbappé PSG-ster dankzij wederom een strafschop opnieuw gelijk. In de strafschoppenserie verloren de Fransen dan uiteindelijk toch.