Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Poolse bondscoach Michniewicz moet ondanks degelijk WK op zoek naar nieuwe baan

Menno Waebeke

Geupdate 22/12/2022 om 15:56 GMT+1

De Poolse bondscoach Czeslaw Michniewicz moet op zoek naar een nieuwe werkgever, zo maakte de Poolse voetbalbond donderdag bekend. Het contract van Michniewicz liep tot 31 december 2022 en wordt ondanks het bereiken van de achtste finales op het WK in Qatar niet verlengd.

Czesław Michniewicz samen met zijn vedette Robert Lewandowski.

Foto: Newspix

Michniewicz overleefde met Polen nipt de groepsfase in Qatar door - na een overwinning op Saudi-Arabië en een gelijkspel tegen Mexico - op doelsaldo boven de Mexicanen te eindigen. De Poolse bereikte daarmee voor het eerst sinds 1986 de tweede ronde van het WK.
In die achtste finale trof Polen verliezend finalist Frankrijk. Dankzij doelpunten van Olivier Giroud en twee van Kylian Mbappe trokken de Fransen met 3-1 aan het langste eind. Na afloop werd het spel van Michniewicz openlijk bekritiseerd door sterspeler Robert Lewandowski. De spits van FC Barcelona vond zijn ploeg te verdedigend spelen.
De 52-jarige coach begon aan het begin van 2022 aan zijn klus bij Polen en slaagde erin om handhaving in de hoogste divisie van de Nations League te bewerkstelligen. In die Nations League werd over twee wedstrijden een punt gepakt tegen Oranje, maar won het tweemaal van Wales, dat degradeerde naar de B-divisie.

Vertrouwen terugwinnen

De Poolse bondsvoorzitter Cezary Kulesza heeft geen slecht woord over voor de oefenmeester. "We willen Michniewicz bedanken voor de afgelopen elf maanden. Hij nam het team op een heel moeilijk moment over. Desondanks wist hij Polen naar het WK te leiden."
"We moeten nu verjongen en het vertrouwen van de fans terugwinnen", verwijst Kulesza mogelijk naar de kritiek van Lewandowski op de speelstijl.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je natuurlijk gewoon hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie