Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Gakpo maakt kans op individuele prijs, Oranje-aanvaller genomineerd voor beste WK-goal

Menno Waebeke

Gepubliceerd 20/12/2022 om 12:33 GMT+1

Cody Gakpo is door de FIFA genomineerd voor mooiste doelpunt van het toernooi. De aanvaller van PSV maakte drie goals tijdens het WK in Qatar en zijn treffer tegen Ecuador in de groepsfase heeft het gered tot de top 10. Gakpo krijgt concurrentie van onder anderen Kylian Mbappé, Richarlison en Neymar.

Cody Gakpo is een van de genomineerden voor mooiste doelpunt van het toernooi.

Foto: Getty Images

Gakpo zorgde tegen Ecuador op aangeven van Davy Klaassen met een hard schot voor de openingstreffer tegen Ecuador. De tweede groepswedstrijd van Oranje werd door de gelijkmaker van Enner Valencia uiteindelijk echter niet winnend afgesloten.
De hofleverancier van de tien mooiste doelpunten is Brazilië. Neymar staat in het lijstje met zijn prachtige doelpunt tegen Kroatië en Richarlison is zelfs twee keer in de top 10 terug te vinden. Vooral zijn fabelachtige omhaal tegen Servië is een van de grootste kanshebbers voor de individuele prijs.

Gouden bal en mooiste goal?

Verder mogen ook Salem Al-Dawsari (Saoedi-Arabië), Enzo Fernández (Argentinië), Vincent Aboubakar (Kameroen), Luis Chávez (Mexico) en Paik-Seung Ho (Zuid-Korea) nog hopen op de uitverkiezing door de FIFA.
De topscorer van het toernooi, Kylian Mbappé, maakt ook nog kans op zijn tweede prijs van het toernooi. Naast de gouden schoen kan hij met zijn beslissende knal tegen Polen in de achtste finales ook de prijs voor mooiste WK-goal mee naar Parijs nemen.

Waar volg je het WK-nieuws?

Al het nieuws rondom het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie